BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan İpek'ten operasyon açıklaması----

Bakan İpek'ten operasyon açıklaması

Bakan İpek'ten operasyon açıklaması
01 Eylül 2015 - 22:56 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı İpek, Koza İpek Holding'deki aramayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Kenan İpek, Koza İpek Holding'deki aramayla ilgili "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yok. Bu bizim için de geçerli, medya mensupları için de geçerli. Eğer bir suç varsa gereği yapılacak, yoksa zaten yok. Bu açıdan bakmak lazım" diye konuştu. 

İpek, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in, adli yıl açılış töreninde Yüce Divan görevinin Anayasa Mahkemesinden alınıp Yargıtaya verilmesi gerektiği yönündeki sözlerinin sorulması üzerine İpek, Cirit'in kendi görüşünü ifade ettiğini, bunun bir Anayasa konusu olduğunu söyledi.

İpek, "Tabiki bir Anayasa çalışması yapıldığında bu konu tartışılabilir. Ben de tartışılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Cirit'in 2010 yılındaki HSYK seçimine yönelik sözleri anımsatılarak görüşü sorulan İpek, "O konuyu da tartışıyoruz. Ben de bir sonraki HSYK seçimlerinin farklı bir metodla yapılması gerektiğini düşünüyorum. 2014 yılında yapılan HSYK seçiminde gerçekten sıkıntılar yaşandı. İnşallah bir daha onu yaşamayız. Farklı bir yöntem bulunabilir diye düşünüyorum ama bu da bir Anayasa konusu" diye konuştu.

Bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna karşılık İpek, "Şu anda bu konularda hepsinde çalışma yapıyoruz. Sayın başkanın belirttiği yargı reformu stratejisi var. Şu anda bakanlığımızda 18 komisyon bütün bu konularda çalışma yürütüyor. İnşallah 2-2,5 ay içerisinde bu çalışmaları bitireceğiz ve görüşe göndereceğiz" dedi.

"Bilirkişilik konusuyla ilgili çalışmayı tamamladık"
Bu çalışmaların içerisinde "arabuluculuk" konusunun da bulunduğunu belirten İpek, bilirkişilik konusuyla ilgili çalışmayı tamamladıklarını ve görüşe gönderdiklerini söyledi.

İpek, "Bölge adliye mahkemeleriyle ilgili çalışmaları bitirdik. İnşallah 1 Ocak 2016 tarihinde adli yargıda 15, idari yargıda 8 istinaf mahkemeleri faaliyete geçmiş olacak" diye konuştu.

Koza İpek Holding'deki aramalara yönelik soru üzerine İpek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir çalışma olduğunu, zamanı geldiğinde başsavcılığın açıklama yapacağını belirtti. 

İpek, hazırlık soruşturmasının gizli olduğunu belirterek, konu hakkında başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti.

"Medyaya yönelik bir operasyon olarak algılandı. Sizin görüşünüz nedir?" sorusuna karşılık İpek, "Bekleyelim neticeyi. Çalışma devam ediyor. Belli bir aşamaya gelince açıklama yapılır" diye konuştu.

"Medya özgürlüğü anlamında ne düşünüyorsunuz? Medyanın bu şekilde baskı altına alındığı eleştirileri var" sorusu üzerine de İpek, "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yok. Bu bizim için de geçerli, medya mensupları için de geçerli. Eğer bir suç varsa gereği yapılacak, yoksa zaten yok. Bu açıdan bakmak lazım" dedi.

İpek, eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın durumuna ilişkin soruya "Almanya'da olduklarına dair bilgi üzerine iadesiyle ilgili evrakı gönderdik. Evrak mahalline ulaştı, henüz dönüş olmadı, bekliyoruz" yanıtını verdi.

Fetullah Gülen hakkındaki kırmızı bülten çalışmasının sorulması üzerine İpek, ilgili yakalama kararının Adalet Bakanlığına henüz intikal etmediğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)