BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Hulusi Akar’dan ‘tahıl koridoru’ açıklaması----

Bakan Hulusi Akar’dan ‘tahıl koridoru’ açıklaması

Bakan Hulusi Akar’dan ‘tahıl koridoru’ açıklaması
06 Temmuz 2022 - 17:34 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl yüklü gemilerin Ukrayna limanlarından tahliyesi konusunda oluşturulması planlanan tahıl koridoruna ilişkin, “Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Bakan Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud arasındaki ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin “tahıl koridoru” konusundaki sorusunu yanıtladı.

Tahıl koridoruna ilişkin görüşmelerdeki son durum hakkında bilgi veren Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gıda krizinin çözümüne yönelik gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri çerçevesinde sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini belirtti.

"Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz"

Teknik konuların ve deniz seyrüseferinde güvenlik boyutunun olduğunu aktaran Akar, bununla ilgili Ukrayna, Rusya ve BM ile koordineli çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Akar, “İlgili bakanlıklar, kurumlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Türkiye'den bir heyetin Rusya'ya tekrar gidip gitmeyeceğine yönelik soruya “Mümkün, gidilebilir, muhataplarımız da gelebilir” karşılığını veren Akar, başka bir gazetecinin, “Tahıl koridorunun hayata geçirilmesine yönelik bir gecikmenin olduğunu düşünüyor musunuz” sorusu üzerine, şunları kaydetti:

“Bu konuda dört önemli aktör var: Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM. Konuyla ilgili deniz seyrüseferinde güvenlik boyutu var. Mayınlar ve limanların güvenliği konusu var. Ülkelerin endişeleri gibi çeşitli konular var. BM’nin aldığı bazı kararlar, çizdiği bir çerçeve ve plan var. Bütün bunların hepsi değerlendirilerek bir yol bulmak için gayret gösteriliyor. Türkiye’nin ne yapmakta olduğunu, aklıselim uluslararası kişi ve kurumlar da devletler de takdir ediyor.”

Peskov'dan Rus tahılı açıklaması: Dünya pazarına çıkışına engel var

 

Rusya, Ukrayna'dan tahıl ihracatı için anlaşma imzaladı

 

Odessa limanlarında 6 milyon ton tahıl bekletiliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)