BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Güllüce: AVM'ler ÇED'den muaf değil----

Bakan Güllüce: AVM'ler ÇED'den muaf değil

Bakan Güllüce: AVM'ler ÇED'den muaf değil
07 Ocak 2015 - 17:49 www.finansgundem.com

Bakanı İdris Güllüce AVM ve hidroelektrik santrallerin Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçen kasım ayında ÇED Yönetmeliği'ni değiştirmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte alışveriş merkezleri, golf tesisleri, toplu konut projeleri, 100 km ve altı demiryolu projeleri, beyaz eşya boyama tesisleri, tuz çıkartılması, orman alanlarının dönüştürülmesi projeleri ÇED kapsamından çıkarılmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi. Bakan Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu. ÇED Yönetmeliği'nin AB ile uyumlu hale getirildiğini, yeni yönetmeliğin AB ÇED direktifinden daha sıkı olduğunu kaydeden Güllüce, "AVM ve HES'lerin ÇED'den muaf olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor" ifadesini kullandı.

Geçen yıl yatırım bedeli toplamda 154 milyar lira olan 469 faaliyete ÇED olumlu, proje bedeli 25 milyar lira olan 130 faaliyet için ise mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verdiklerini bildiren Bakan Güllüce, bunun ÇED komisyonu tarafından sıkı bir değerlendirme yapıldığını gösterdiğini belirtti. Güllüce, 2014'te 43 bin çevre denetimi gerçekleştirdiklerini, denetimlerin artarak süreceğini ifade ederek, denetimler sonucunda çevre mevzuatına uygun çalışmayan tesislere toplam 92 milyon 764 bin 796 lira idari para cezası uygulandığını, 108 tesisin de faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. Tam donanımlı denetim araçlarının sayısının artırıldığını, Avrupa'da ilk defa uygulanacak e-denetim uygulamasına geçtiklerini kaydeden Bakan Güllüce, 1 Ocak'tan itibaren bütün illerde e-denetim uygulamasıyla yapılmaya başlanan denetimlerin, Bakanlık merkezde de anında takip edilebileceğini bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)