BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Fikri Işık'tan yeni 30 Ağustos açıklaması----

Bakan Fikri Işık'tan yeni 30 Ağustos açıklaması

Bakan Fikri Işık'tan yeni 30 Ağustos açıklaması
02 Ağustos 2016 - 17:34 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam, sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir." diye konuştu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam, sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir. Kastım 30 Ağustos törenlerinin yapılması veya yapılmaması değildir. Onu hükümet değerlendirecektir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, 15 Temmuz darbe girişimi ve olağanüstü hal konusunda gündem dışı söz aldı. Milletvekillerine darbe girişimi sırasında gösterdikleri onurlu duruşundan dolayı teşekkür eden Yılmaztekin, o gecekaranlık düzenin, Türkiye'yi asla esir alamayacağının tüm dünyaya gösterildiğini söyledi. Yılmaztekin, Türkiye'nin dünyadaki yükselişinin bu darbe girişimi ile durdurulmak istendiğini, "Ama onlar hangi hesabın içine girerlerse girsinler, son sözü bu milletin evlatları söyledi" diye konuştu. Yılmaztekin, Necip Fazıl Kısakürek'in "Şarkımız" şiirini de kürsüden okudu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise "Millet demokrasi nöbetindeyken yapılan antidemokratik uygulamalar" başlıklı gündem dışı konuşma yaptı. Milletin demokrasi nöbeti tutarken, OHAL'e dayanarak demokrasiye yakışmayan uygulamalar yapıldığını, devletin yeniden yapılandırıldığını savunan Atıcı, vatandaşın bu uygulamalardan rahatsız olduğunu ileri sürdü. "Hainler tarafından yapılan girişim fırsat kabul edilerek, devletin bütün kurumları bir tek kişiye bağlanmaya çalışılmaktadır" diyen Atıcı, antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

30 Ağustos için flaş karar

FİKRİ IŞIK'TAN 30 AĞUSTOS AÇIKLAMASI

Gündem dışı konuşmaların ardından bazı milletvekilleri yerlerinden söz alarak MilliSavunma Bakanı Fikri Işık'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili   açıklamalarını eleştirdi. Bakan Işık da yerinden söz alarak eleştirilere yanıt verdi. 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tepkinin, 30 Ağustos ruhunun bir yansıması olduğunu belirten Işık, şöyle konuştu:"30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam, sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir. Kastım 30 Ağustos törenlerinin yapılması veya yapılmaması değildir. Onu hükümet değerlendirecektir. Ancak 15 Temmuz gecesi yaşanan, yavrularımızda, gençlerimizde hala bir travma olarak devam eden, uçakların alçak uçmasından, tankların sokaklara çıkması gibi görüntülerden oluşan travmadan dolayı bu 30 Ağustos törenlerinde askeri araçların gösteri yapmayacağını kastettim." (Hürriyet)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)