BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Fahrettin Koca'dan hekimlere müjde! ----

Bakan Fahrettin Koca'dan hekimlere müjde!

Bakan Fahrettin Koca'dan hekimlere müjde!
01 Aralık 2021 - 14:57 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bütün çalışanlarımızı, özellikle hekimlerimizi mutlu edecek bir düzenleme olacak. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira..." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Hekimlere yönelik düzenlemenin detaylarının sorulması üzerine Koca, düzenlemenin, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne madde ihdasıyla ekleneceğini bildirdi.

Bugün ve yarın ilgili maddelerin ihdas edilmesini beklediklerini söyleyen Koca, "Bütün siyasi parti gruplarının da başkanlarının da destek vereceğini ümit ediyoruz, destek vereceklerinden bir şüphem yok. Hekimler, diş hekimleriyle ilgili; genel uygulama, sabitin genel bütçeye aktarılması dahil önemli maddeler. Bütün çalışanlarımızı, özellikle hekimlerimizi mutlu edecek bir düzenleme olacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fahrettin Koca'nın açıklama yaptığı sırada gazetecilerin yanına gelerek, "Ne söyledi?" diye sordu. Bunun üzerine gazetecilerden, hekimlerle ilgili bir düzenleme geldiği karşılığını alan Erdoğan, "Para pul söylemedi mi?" diye sordu. Sağlık Bakanı Koca, detay vermediğini ifade etti.

"Detaylarını sizden alabilir miyiz? Hekimlerin maaşlarına ve emekliliklerine nasıl bir yansıması olacak?" sorusu üzerine Erdoğan, "Hepsi geliyor. 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra sözü Sağlık Bakanı Koca'ya bıraktı.

Koca, "Emeklilikle ilgili pratisyen hekimlere ek gösterge olarak 13 bindi, 33 bine; uzman hekimler, diş hekimler dahil olmak üzere 17 bindi, 40 bin ek göstergeye çıkmış oluyor. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira. Düzenleme bugün Mecliste bütün milletvekillerinin, siyasi parti gruplarının desteğini bekliyoruz. Sabit ek ödeme de genel bütçeye aktarılıyor." ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete 1200 liralık zam beklentisi

 

Asgari ücrette yüksek zam formülü

 

Asgari ücret zammı: Kıdem tazminatında 11 bin TL dönemi!

 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Enayi01 Aralık 2021 20:31

    Doktorlara para diğer çalışanlara alkış zıkkım olsun

  • KERİM01 Aralık 2021 16:24

    PEK HAYRA ALAMET DEĞİL

  • Erol g.01 Aralık 2021 16:07

    DEVLET HASTANELERİNDE KATARAK HASTALARINA DAHA KALITELİ MERCEKLERİN TAKILACAĞI MUJDESİ VERİLMELİ

  • Mukaddes Hemşire01 Aralık 2021 15:37

    Hep doktorlara zaten. Hayır doymuyorlar da. Döner onların, zam onların. Biz olmasak ilaç bile veremezler, bir damar yolu açamazlar ama her şey onlara.

  • Hemşire01 Aralık 2021 20:34

    Berk soner denen yorumcu diğer çalışanlara gerek yok siz yapsanız bütün işleri gerek yok hiç kimseye

  • Berk Soner01 Aralık 2021 15:47

    Damar yolu açmakla dünya kurtarılıyorsa güzelmiş☺️ Keşke hastanedeki tüm damar yolu açanlar el ele tutuşsa tüm hastaların canını kurtarsa bize de gerek kalmasa evimizde çay kahve içsek hayaller ❤️ Hayatlar ise serviste kısır poğaça partilerinde habire kısır yiyen hemşireler.

  • Hamza Eraslan01 Aralık 2021 15:36

    Yapmayın lütfen, zam da yapmayın böyle açıklamalar da yapmayın. Bizi halkın önüne atmayın. Sağ cepten alıp sol cebe koyacaksınız ama emlakçının, tamircinin, esnafın gözünde yolunacak kaz olmaya devam edeceğiz.

  • Ahmet Kurtözü (Doktor)01 Aralık 2021 15:31

    İnananlar olacaktır mutlaka.

  • Kaçkar KAPLANI01 Aralık 2021 15:25

    İşiniz gücünüz kafa karıştırmak, daha ne dediğinizi bile algıladığınızı sanmıyorum.