BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Elvan'dan hızlı tren müjdesi----

Bakan Elvan'dan hızlı tren müjdesi

Bakan Elvan'dan hızlı tren müjdesi
03 Mart 2014 - 22:44 www.finansgundem.com

Bakan Elvan: "Yüksek hızlı trende bir kaç gün içinde Pendik'le Eskişehir arasında test sürüşlerine başlıyoruz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 30 Mart seçimlerinin önemine işaret ederek, "30 Mart seçimleri çok partili hayata geçiş sürecinden sonraki en önemli demokrasi sınavlarımızdan bir tanesi" dedi.

Bakan Elvan, Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi'nin açılışında yaptığı konuşmada, sabah Bursa'da yüksek hızlı tren çalışmalarını ve tünel çalışmalarını yerinde izlediklerini, ardından Yalova'daki otoyol çalışmalarını yerinde gördüklerini anlattı.

Bu çalışmalar sürerken birilerinin hükümetin istikrarını bozmaya çalıştığını dile getiren Elvan, şunları söyledi:

"Birileri bizim huzurumuzu bozmaya çalışıyor. Birileri Türkiye'nin güçlenmesinden, büyümesinden, gelişmesinden rahatsız. 30 Mart'ta hepiniz dimdik ayakta duracaksınız ve bizi güçlü şekilde destekleyeceksiniz ki, bu Türkiye'ye karşı mücadele edenlere gereken cevabı hep birlikte verelim. 30 Mart seçimleri çok partili hayata geçiş sürecinden sonraki en önemli demokrasi sınavlarımızdan bir tanesi. Milli iradeden rahatsız olanlar, milli iradeden bir şey sağlayamayacağını düşünenler artık başka yol ve yöntemlere başvurmaya başladılar. Çünkü sizlere güvenmiyorlar. Sizlerin sorunlarını sorun olarak görmüyorlar. Onların farklı bir dünyaları var. Onların hayalleri, onların düşünceleri vesayet altında bir Türkiye."

Elvan, 2000'li yılların başında Türkiye'nin 1 milyar dolar borç alabilmek için kapı kapı dolaştığı yorumunda bulunarak, o dönemde Türkiye'yi ekonomik ve siyasi olarak başkalarının yönettiğini ifade etti. 1980'li yılların başında Türkiye'nin 50 sente muhtaç bir ülke olduğunun konuşulduğunu hatırlatan Elvan, "Şimdi yılda 2,5 milyar dolar kardeşlerimize, Arakan'daki, Somali'deki, Filistin'deki kardeşlerimize destek veriyoruz. İşte bizim diğer partilerden farkımız bu, biz her zaman mazlumun, eziyet çekenin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Elvan konuşmasında, geçmişte başörtüsü sorunu nedeniyle üniversiteye giremeyen vatandaşların yaşadığı sıkıntılara, partilerinin kapatılmak istenmesine ve muhtıra verilmek istenmesine değindi.
Türkiye'de sağlanan istikrarın ve güvenin devam ettirilmesinin zorunluluğuna dikkati çeken Elvan, "O nedenle 30 Mart'ta bir bütün olarak bu ülkeyi, bu ülke insanını seviyorsak, bu ülkeyi güçlendirmek istiyorsak, bu ülkeyi büyütmek istiyorsak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a desteğinizi vereceksiniz" çağrısında bulundu.
Katılımcılardan 30 Mart seçimleri için destek isteyen Elvan, parti bünyesinde bulunan kadın kolları ve gençlik kollarından, tüm teşkilattan siyasi görüş ayırmaksızın, hiç bir kriterde ayrım yapmaksızın bütün evleri tek tek gezmelerini istedi.

"Otoyol projesi hayata geçtiğinde İstanbul-İzmir 3,5 saat olacak"
Konuşmasında, Bakanlık bünyesinde yapılan ulaştırma yatırımlarından da bahseden Elvan, üçüncü köprüden üçüncü havalimanına, Marmaray'dan Kanal İstanbul'a kadar çoğu projeyi hayata geçirmek isteyen bir iktidar olduklarını söyledi. Elvan, İstanbul Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan hızlı tren ve İstanbul'u Bursa üzerinde İzmir'e bağlayacak otoyolda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, şunları anlattı:

"Bu projeleri engellemek isteyenler, rahatsız olanlar var. Bugün İstanbul'dan, Pendik'ten İzmir'e 8-10 saatte gidiyorsunuz. Eğer biz otoyol projemizi gerçekleştirirsek 3 saatte, 3 saat 15 dakikada İzmir'e ulaşacaksınız. Bundan birileri rahatsız oluyorsa demek ki bunların niyeti düzgün değil. İzmir'e 3,5 saatte ulaştıracak bir otoyala sizleri kavuşturacağız."
"TEM yolunda belli bir mesafede 3 şeritlik yol 5 şeride çıkarılacak"
Pendik'ten çıkıldığında karşı tarafa ulaşmak için 1,5 saatlik bir yolla dolanarak Altınova'ya ulaşıldığına işaret eden Elvan, "Biz Körfez üzerinde Dilovası'ndan Altınova'ya uzanan bir asma köprü yapıyoruz. İnşallah bu ayın 15'inde Başbakanımız'la birlikte köprünün ayaklarını denize yerleştireceğiz ve önümüzdeki yıl bu köprü hizmet vermeye başlayacak. 1,5 saatte ulaşılan Altınova'ya bu köprüyle 6 dakikada ulaşacaksınız" dedi.

Elvan, kalkınma için olmazsa olmazların başında ulaşım altyapısının geldiğini belirterek, Dilovası'ndan itibaren TEM yolunda belli bir mesafede 3 şeritlik yolun da 5 şeride çıkarılacağını söyledi.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilişkin geçmişte yapılan eleştirileri hatırlatan Elvan, gelinen noktada havalimanında yaşanan yoğunluğa dikkati çekerek, havalimanının gelişmesi için yeni bir pistyapımının da söz konusu olduğunu dile getirdi.

"(Yüksek hızlı tren) Bir kaç gün içinde Pendik'le Eskişehir arasında test sürüşlerine başlıyoruz"
Yüksek hızlı tren konusunda yapılan son çalışmalara ve gelinen noktaya da değinen Elvan, "Bir kaç gün içinde Pendik'le Eskişehir arasında test sürüşlerine başlıyoruz. Aşağı yukarı tüm altyapı çalışmalarımız bitti, sinyalizasyonla ilgili bir takım eksiklerimiz var. En kısa sürede onları da gidereceğiz" diye konuştu.
 Açılışta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya da Pendik halkından 30 Mart seçimleri için destek istedi. Kaya, CHP İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün bir vatandaşı yumruklama iddialarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Feshane'deki Trabzon Günleri'nde Büyükşehir Başkan adaylarımızdan biri kendisini eleştiren vatandaşımıza yumruk attı. Bunun cevabını sandıkta vereceksiniz ama bunun Türk siyasetine, Türk insanına yakışmadığını düşünüyorum. Siyasetçi siyasetçiyi döver biz bunu eleştiririz, Meclis'teki bu kavgaları da eleştirenlerden biriyim ama siyasetçinin vatandaşını dövmesi ya da buna teşebbüs etmesi kabul edilir bir durum değil, utanç verici bir durum. Kendisini milletten özür dilemeye davet ediyorum, bunu lütfen yapsın."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)