BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Elvan ve Gül TÜSİAD ile görüştü----

Bakan Elvan ve Gül TÜSİAD ile görüştü

Bakan Elvan ve Gül TÜSİAD ile görüştü
27 Kasım 2020 - 10:52 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetimi ile bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ile Adalet Bakanı Gül'ün iş dünyasıyla görüşmelerinin ilki TÜSİAD yönetimiyle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, başkan yardımcıları Bahadır Balkır ve Murat Özyeğin ile TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'ndan üst düzey katılımın sağlandığı toplantı, bir süre görüntü alınmasına izin verildikten sonra basına kapalı gerçekleşti.

İş dünyası görüşmeleri TOBB ile devam edecek
Alınan bilgiye göre, Elvan ile Gül'ün iş dünyasıyla görüşmeleri yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcileriyle devam edecek.

Yarınki toplantıya her iki bakanın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katılması bekleniyor.

Toplantılar, ilerleyen günlerde iş dünyasının diğer temsilcileri ve STK'larla sürecek. 

TCMB Finansal İstikrar Raporu’nda öne çıkan mesajlar

Ağbal: Sıkı parasal duruşumuz sürecektir

TCMB: Resmi rezerv varlıkları yüzde 6.1 arttı

Ekonomik güven endeksi yüzde 3.5 azaldı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Optimist27 Kasım 2020 11:24

    Umarım bu istişarelerin faydası görülür. Dikkate alınırsa faydası olacaktır. Bakan artık siyasi ağırlılı olan figür değil vali gibi bürokratik bir figür var. Etkinliği az yani. Ama bence TÜSİAD ile görüşülmesi bile büyük aşama. Bankaların GMY'lerini dışlamaktan, aktif rasyosundan, düşük faiz saplantısından buraya gelindiyse bu da bence bir aşamadır. Reform beklemiyoruz, azıcık rasyonalite bile bize yeter bu aşamada. Nereden nereye!