BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Elitaş'tan büyüme değerlendirmesi----

Bakan Elitaş'tan büyüme değerlendirmesi

Bakan Elitaş'tan büyüme değerlendirmesi
09 Nisan 2016 - 21:55 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Elitaş, "2015 yılı Orta Vadeli Program'da yer alan yüzde 4'lük büyüme hedefimizi yakaladık. Son çeyrekte ise gerçekten önemli bir büyüme performansı sergiledik ve yüzde 5,7 büyüdük." dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, kentteki bir otelde iş adamları ve sanayicilerin katılımıyla düzenlenen Hedef 2023 Ortak Akıl Toplantısı'na katıldı.

Önceki günlerde Türkiye'nin 2015 yılı büyüme verilerinin açıklandığını hatırlatan Elitaş, şunları kaydetti:

"2015 yılı Orta Vadeli Program'da yer alan yüzde 4'lük büyüme hedefimizi yakaladık. Son çeyrekte ise gerçekten önemli bir büyüme performansı sergiledik ve yüzde 5,7 büyüdük. Böylece ekonomimiz son 25 çeyrektir üst üste büyüme gösterme başarısı elde etmiş oldu. Dünya ülkeleriyle kıyasladığımızda ülkemizin Avrupa Birliği, Avrupa bölgesi ve OECD ülkelerinin ortalamalarından daha fazla büyüdüğünü görüyoruz. Avrupa Birliği ülkeleri yüzde 1,9, Avro Bölgesi yüzde 1,6, OECD ülkeleri yüzde 1,9 büyüme gerçekleştirmişler. 2015 yılı itibarıyla 23 AB ülkesinden daha hızlı büyüdük. Bu verilerle değerlendirdiğimizde ülkemizin büyüme açısından dünyadan ve bölgesinden olumlu yönde ayrıştığını daha net olarak gözlemliyoruz."

"Vaatlerimizin hepsini gerçekleştirdik"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Türkiye'nin ekonomik istikrar sayesinde büyümeye devam ettiğine vurgu yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istihdam artışı ve özel sektöre yönelik desteklemeler konusunda yaptığı açıklamayı hatırlatan Kılıç, şöyle dedi:

"Seçim dönemi içerisinde ortaya koymuş olduğumuz vaatleri gerçekleştirme oranlarını hep beraber dün Sayın Başbakanımızın yaptığı toplantıda gördük. İlk üç aylık vaatlerimizin hepsini gerçekleştirdik. "

Toplantı, daha sonra basına kapalı bir süre daha devam etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)