BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan duyurdu: 1 milyar 125 milyon liralık hibe----

Bakan duyurdu: 1 milyar 125 milyon liralık hibe

Bakan duyurdu: 1 milyar 125 milyon liralık hibe
07 Ocak 2021 - 13:39 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üreticiler için 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-2 10'uncu Başvuru Çağrısı tanıtım programına katıldı. Programda kpnuşma yapan Bakan Pakdemirli, "1 milyar 125 milyon liralık hibe paketini üreticimize, yetiştiricimize, yatırımcımıza sunuyoruz" dedi.

ÜRETİCİMİZE SUNUYORUZ

IPARD kapsamında, son 10 yılda önemli mesafeler kat edildiğini belirten Bakan Pakdemirli, "Oluşturulan istihdamın tamamının kırsal bölgelerde olduğu dikkate alındığında, IPARD’ın yerel kalkınmaya sağladığı katkıları daha net görebiliriz. Bugün itibarıyla IPARD-2 10'ncu başvuru çağrısı kapsamında; hayvansal üretim sektörü için 45 milyon avro, işleme-pazarlama sektörü için ise 80 milyon avro olmak üzere toplam 125 milyon avro, yani 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketini üreticimize, yetiştiricimize, yatırımcımıza sunuyoruz, hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ KADIN VE GENÇLERİ KIRSALDA TUTMAK

IPARD kapsamında kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık yapıldığını da vurgulayan Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:

"Kadın girişimcilerin projelerine ilave puan vererek, proje seçim aşamasında öne çıkmasını sağlıyoruz. Bugüne kadar IPARD kapsamında 3 bin 865 kadın yatırımcının projesine toplam 1 milyar 263 milyon lira hibe ödedik. Yine 40 yaşın altındaki genç yatırımcılara hayvancılık tedbirinde ilave puan vererek daha fazla hibe almasını sağlıyoruz. IPARD kapsamında destek verdiğimiz projelerin yüzde 61'i genç girişimcilere aittir. Amacımız kadın ve gençleri kırsalda tutmak, kendi işlerini kurmalarına destek olmaktır."

Piyasalarda gün ortası 07/01/2021

 

BİST 100 endeksinde rekorlara devam

 

Altın cezası tarihi rekor