BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez: Kesintilerde önemli bir azalma oldu----

Bakan Dönmez: Kesintilerde önemli bir azalma oldu

Bakan Dönmez: Kesintilerde önemli bir azalma oldu
05 Şubat 2022 - 13:39 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yoğun kar yağışı sebebiyle elektrik kesintisi yaşayan Isparta'nın yüzde 93'ünün enerjili durumda olduğunu açıkladı.


Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gece saatlerinde karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye ekipleriyle tek tek görüşen Başkan Başdeğirmen, kolaylıklar diledi. Tuzlama ve küreme çalışmalarıyla ilgili de bilgi alan Başdeğirmen, tüm muhtarların sahada halkla yakından ilgilendiğini ifade etti.

Başdeğirmen, bir vatandaşın 'Başkanım, sular da kesilecekmiş doğru mu?' sorusuna, "Suların kesilmemesi için uğraşıyoruz. Elektrik kesik olunca su basılan pompalarda elektrik yok. Buradaki su pompalarından jeneratörle su basıyoruz. Bütün hatlarda su olacak. Ufak tefek sorunlar oldu. İki gün sıkıntı sonrasında yıl boyu rahatlık olacak" diye cevap verdi.

TAMİR ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

O anlar bir vatandaşın cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi. Enerji dağıtım firması tarafından arıza yaşanan noktalarda hasar tespit ve tamir çalışması başlatıldı.

Saatlerdir elektriği olmayan vatandaşlar sosyal medyadan duruma tepki gösterdi.

Isparta Valiliği’nden elektrik kesintisi açıklaması

Isparta Valiliği, kentte yoğun kar yağışı sonrası meydana gelen elektrik kesintisine ilişkin bir açıklama yaparak, günün ilerleyen saatlerinde yeniden elektrik ihtiyacının karşılanacağını duyurdu.

Bakan Dönmez Isparta'nın yüzde 93’üne enerji akışı sağlandığını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde yaptığı basın toplantısında, 3 Şubat'ta gün boyu süren kar yağışı nedeniyle il genelinde olumsuz bazı durumların yaşandığını söyledi.

İl Özel İdaresi, belediye ve AFAD ekipleri ile ilgili elektrik dağıtım şirketinin afetten etkilenen bölgelere müdahale etmeye başladıklarını belirten Dönmez, an itibarıyla yolların tamamının açık olduğunu ve sağlık kurumlarının hizmete devam ettiğini bildirdi.

"Kesintilerde önemli bir azalma oldu"

Dönmez, yoğun kar ve tipi nedeniyle enerji altyapısında ciddi hasar meydana geldiğini dile getirerek, "Isparta'yı besleyen 3 tane indirici trafo merkezi var. Bu trafo merkezlerinde arıza oluştuğundan il genelinde maalesef enerji ve elektrik kesintileri yaşanmış oldu. Ekiplerimizin yoğun çalışmasıyla ilk gün kesintilerde önemli bir azalma söz konusu oldu" diye konuştu.

Kesinti anında il merkezi, 8 ilçe merkezi ve 188 köyde toplam 113 bin 236 abonenin enerjisiz kaldığını söyleyen Dönmez, "İlk günün sonunda bu rakam 35 bin 538 e geriledi. Şu an itibarıyla ilimiz genelinde bulunan 299 bin elektrik abonesinden yaklaşık yüzde 93'ü enerjili durumdadır. Kalan 20 bin abonemize elektrik verilmesiyle ilgili ekiplerimiz sahada canla başla çalışmaktadır" dedi.

Bu elektrik faturaları otelleri iflasa sürükler

 

EPDK'dan elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni karar!

 

Sobalı köy evine 1722 lira elektrik faturası geldi

 




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)