BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Çelik'in önünde "yandaş sendika" tartışması----

Bakan Çelik'in önünde "yandaş sendika" tartışması

Bakan Çelik'in önünde yandaş sendika tartışması
04 Mayıs 2015 - 17:43 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bugün başlayan 29.İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’na sendikacıların tartışması damga vurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk'un protestosuna sahne oldu.
Hükümete yaptığı eleştirilerin Bakan Faruk Çelik'ten önce memur-Sen Başkanı tarafından yanıtlanması üzerine sinirlenen Koncuk, Çelik'e "hükümet temsilcisi siz misiniz sendika mı?" diyerek toplantıyı terk etti. Çelik'in ev sahipliğinde yapılan toplantıda kürsüye çıkan Koncuk, iş güvenliği için çıkarılan yasaların uygulanabilmesi için doğru yönetici ataması yapılması gerektiğini söyledi.



"Yönetici atamalarında liyakat yerine yandaşlık dikkate alınıyor" eleştirisi yapan Koncuk'a yanıt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'ten önce kürsüye çıkan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan geldi.

Yalçın, atama sistemini savunur nitelikte açıklama yapınca ayağa kalkan Koncuk, Yalçın'a tepki gösterdi ve salonu terk etti. Koncuk, Milliyet'e şunları söyledi: "Biz orada bir sendika duyarlılığıyla çalışma hayatındaki eksiklikleri söylüyoruz. Bir sendika başkanı bize cevap vermeye kalkıyor. İş sağlığı için sağlam bir atama sistemi, liyakat anlayışı getirilmeli diyoruz. Sendika başkanı bize destek olacağına bizi eleştiriyor. Bakan beye de 'hükümet temsilcisi siz mi o musunuz diye sordum. AKP'li olabilirsin ama senin görevin orada sendika başkanlığı. Bunlar memuru masada da sattılar. İşleri güçleri hükümetin yaptığını onaylamak." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)