BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Çavuşoğlu'ndan 'Mısır'a büyükelçi' açıklaması----

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Mısır'a büyükelçi' açıklaması

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Mısır'a büyükelçi' açıklaması
28 Kasım 2022 - 15:13 www.finansgundem.com

Bakan Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme adımlarıyla ilgili, önümüzdeki aylarda Büyükelçi ataması olabileceğini açıkladı. Çavuşoğlu ayrıca, yarın Bükreş'te İsveç ve Finlandiya ile bir araya gelineceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme sürecine ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, "Bakan Yardımcıları arasındaki siyasi istişareler yakında tekrar düzenlenebilir. Önümüzdeki aylarda Büyükelçi ataması olabilir" dedi.

Amaçlarının Suriye'deki iç savaşı sonlandırmak olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Muhaliflerle süreci yürütüyoruz. Astana görüşmelerine rejimle birlikte muhalifler de katılıyor. Amacımız anayasa görüşmeleri dahil siyasi süreci canlandırmak. Angajmanın bir ayağı da bu. Anayasa Komitesi tarafından bir ilerlemenin sağlanması lazım. Ama orada bir ilerleme yok" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

"Her ne kadar NATO Genel Sekreteri Stoltenberg İstanbul’daki görüşmemizin ardından, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin “zamanı geldi” ifadesini kullandıysa ve bazı olumlu adımlar atıldıysa da, son üçlü görüşmede çalışmalara devam edilmesi kararı alındı. Bu şu demek: Muhtıradaki yükümlülüklerin bazılarını yerine getirdiler, bir kısmını da yerine getirmediler. Yani, henüz bazı somut adımları atmadılar. İadeler ve yasal düzenlemelerle ilgili somut beklentileri karşılamadılar. Meclisimizin ve vatandaşımızın ikna olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız da İsveç Başbakanına bu hususları iletti. Özetle süreç olumlu ilerliyor ama hala atılması gereken adımlar var"

Teröristlerin iadeleri için İsveç ve Finlandiya ile devam eden görüşmelere ilişkin konuşan Çavuşoğlu, yarın NATO Dışişleri Bakanları toplantısının yapılacağı Bükreş'te üçlü formatta bir araya gelineceğini söyledi.

Mısır'dan Türkiye açıklaması

 

Erdoğan: Suriye ile de bu iş yoluna girebilir, siyasette küslük olmaz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)