BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki terör propagandasına tepki----

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki terör propagandasına tepki

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki terör propagandasına tepki
17 Haziran 2022 - 14:04 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'teki terör propagandası ile ilgili, "Terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'teki terör propagandası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Görüntülerin önce sosyal medyada çıktığını belirten Çavuşoğlu, "Aslında belediye başkanı ve büyükelçimiz beraberdi. Belediye başkanı böyle bir şey olmadı dedi, yetkililere sorduğumuz zaman da haberlerinin olmadığını söylediler. Ama bugün İsveç polisi böyle bir olayın gerçekleştiğini söyledi." dedi.

"Terörle mücadelede İsveç kanunlarının gevşek olduğunu gösteriyor"

Terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan bu terör örgütü PKK, adı başında terör örgütüdür. Sadece Türkiye'ye, bize değil, İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar vermeye çalışıyor. Özellikle İsveç’in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor. Zaten PKK destekçisi bir milletvekili var. O da sürekli İsveç hükümetini rehin almış, sürekli tehdit ediyor. İsveç içinde de görüyoruz, İsveç’in NATO üyesi olmasını istemeyen yetkililer de var. Özellikle bu PKK/YPG terör örgütü her türlü çabayı sarf ediyor. Adeta rehin almış durumda.

Biz bu nedenle zaten İsveç’in NATO üyesi olabilmesi için ‘terörle mücadele konusunda somut adımları görmek istiyoruz’ diye sık sık hatırlatıyoruz.

"Kararlılığımızı hem NATO’ya hem de tüm taraflara hatırlatıyoruz"

Üyelik süreciyle ilgili iki ülkenin, biz o iki ülkeye belge verdik. Onlardan mektuplar da geldi. Daha sonra NATO Genel Sekreteri devreye girdi, Sayın Cumhurbaşkanımız ile telefonla görüştüler. NATO Genel Sekreteri’nin Özel Kalem Müdürü Ankara’ya geldi. Daha sonra onlar bir belge gönderdiler. Üçlü bir şekilde imzalanabilecek bir belge. Biz bu belgeleri yetersiz bulduk, kendi karşı belgelerimizi gönderdik. Şimdi Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önel ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın Brüksel’e gidecekler Pazar akşamı. Bu belge üzerinde NATO ile bir çalışma yapılacak. Ama biz bu konudaki kararlılığımızı hem NATO’ya hem de tüm taraflara hatırlatıyoruz.

Türkiye’nin genel anlamda Batı Balkanlar’daki tutumu, özelde de Bosna Hersek’le ilgili tutumu açık nettir. Biz Batı Balkanlar’ın, Bosna Hersek’in istikrarını, huzurunu ve ekonomik kalkınmasını destekliyoruz. Bosna Hersek’in sınır bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz ki bu konuda zaten tüm bölgedeki ülkelerle hemfikiriz.

Assange'ın ABD'ye iadesi onaylandı

 

Nebati: GES'e talepler çok iyi geliyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '100 milyon yardımcı kaynak' açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)