BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Çavuşoğlu'ndan ateşkes çağrısı----

Bakan Çavuşoğlu'ndan ateşkes çağrısı

Bakan Çavuşoğlu'ndan ateşkes çağrısı
05 Mart 2022 - 14:21 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaret ettiği Bakü'deki açıklamasında Ukrayna'daki ateşkesin kalıcı olmasını ve ülke genelinde olması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile görüşmesinin ardından basın toplantısında konuştu.Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Üzerimize düşeni yapıyoruz"

Bir taraftan öncelikli olan konu nedir? Vatandaşlarımızın sağ salim Ukrayna’dan çıkarılması. Bunun için de bazı bölgelerde süreli ateşkes ilanı oldu. 9’la 16 arasında… Biz bunun tabii kalıcı olmasını istiyoruz ve tüm Ukrayna genelinde olmasını istiyoruz. Öncelikle insani ateşkesin her yerde olması lazım. Sumi'de vatandaşlarımız var henüz onları daha çıkaramadık tehlikeli olduğu için güzergahlar. İnsani koridorların açılması için mümkünse batıya doğru içinde, orada mümkün değilse Rusya tarafına koridor açılması için çalışıyoruz.

Herson’da vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın bugüne kadar tahliyesi konusunda Ceyhun kardeşim gayet güzel anlattı. Bizim organize ettiğimiz trenlere Azerbaycanlı kardeşlerimiz biniyor. Harkiv gibi bazı yerlerde Azerbaycan da tren organizasyonu yaptı. Bizim vatandaşlarımıza hiç ayrım yapmaksızın. Yine Romanya’ya giden vatandaşlarımız, Bulgaristan’a gelen vatandaşlarımız, Azerbaycanlı kardeşlerimiz var. Onların da Azerbaycan’a, buraya gelebilmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz.

"11 bin 24 vatandaşımızı tahliye ettik"

Bir de tabii insani yardımlar var. Ülkede ciddi sıkıntılar var. Biz vatandaşlarımızı kurtarıyoruz da orada kalan insanlar var. Ukrayna’da yaşayan insanlara insani yardımların ulaştırılması için de beraber çalışıyoruz. Sadece Azerbaycan, Türkiye değil, Ukrayna’nın komşusu olan batıdaki ülkelerle çünkü bu yardımları havadan ya da doğrudan Ukrayna’ya göndermek mümkün değil. Bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle tahliye konusunda da attığımız adımlara baktığımız zaman 11 bin 24 vatandaşımızı buraya, Türkiye’ye getirmek üzere yola çıkardık.

Çavuşoğlu: Lavrov ile Kuleba'yı bir araya getirmek istiyoruz

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Brüksel'de

 

Türkiye Rus yaptırımlarına katılacak mı? Çavuşoğlu'ndan net cevap

 

Bakan Çavuşoğlu: Bütün ülkeleri uyardık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)