BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Çavuşoğlu: Yunanistan gidip uluslararası topluma ağlıyor----

Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan gidip uluslararası topluma ağlıyor

Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan gidip uluslararası topluma ağlıyor
13 Haziran 2022 - 14:31 www.finansgundem.com

Bakan Çavuşoğlu, Maraş'ın açılımıyla KKTC'de atılan adımların uluslararası hukuku ihlal etmediğini söyledi. Yunanistan ile son dönemdeki yaşanan gerilimle ilgili Çavuşoğlu, "Yunanistan hukuki cevaplar vermiyor, uluslararası topluma ağlıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Maraş'ın KKTC toprağı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu KKTC için net mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Maraş açılımından rahatsızlık duymaya başladılar. Rum halkı da Maraş'taki mülkünü kullanmak istiyor. Biz de bunu destekliyoruz. Onlar da hakkını kullansın istiyoruz. Bu durumu yeniymiş gibi anlatmaya çalışıyorlar."

Yunanistan ile gerilim

Başkası ile tatbikat yapsalar ne olacak? Gidip de biz Yunanistan Başbakanı'nın ABD Kongresi'nde övmesini beklemiyoruz. Bir lobi yapılması bizim için kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye'yi dışlayarak birçok toplantı yaptılar. Biz bunlara hükmü yoktur dedik, oldu mu hükmü? Olmadı.

Haklarımızı koruma konusunda kararlılığımız tam. Biz iş birliğinden yanayız, gerginlikten yana değiliz. Yunanistan hukuki cevaplar vermiyor. Yunanistan gidip uluslararası topluma ağlıyor. Sorunlar varsa bunları müzakere ederek giderebiliriz.

KKTC ile Türkiye arasında bağların koparılma çalışması görülüyor. Bunu kimse yapamaz. Bizim kendi çalışmalarımız var. İyi niyetli çalışmalara Rum tarafı ve Yunanistan evet dese güzel çalışmalarımız var.

Çavuşoğlu: Yunanistan ihlalden vazgeçmezse adaların egemenliği tartışılır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)