BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Çavuşoğlu: Düzensiz göç, tüm dünyanın bir gerçeği ----

Bakan Çavuşoğlu: Düzensiz göç, tüm dünyanın bir gerçeği

Bakan Çavuşoğlu: Düzensiz göç, tüm dünyanın bir gerçeği
09 Ağustos 2022 - 13:50 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terör özelinde örgütlü suçlar, bölgesel ve küresel güvenlik ile istikrara yönelik tehditlerin başında gelmeye devam ediyor. Düzensiz göç, tüm dünyanın bir gerçeği ve karşımızda bir sınama" dedi.

Türkiye'nin yurt dışı teşkilatlarında İçişleri Bakanlığı ile çok yakın eşgüdüm içerisinde çalıştıklarını ve birçok dosyayı birlikte paylaştıklarını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Misyonlarımızın ve diplomatlarımızın güvenliği sizlere emanet. Uluslararası polis misyonlarındaki varlığımız gurur verici. INTERPOL (Uluslararası Polis Teşkilatı), SELEC (Güneydoğu Avrupa Kanun Uygulama Merkezi) gibi uluslararası ve bölgesel örgütlerle etkin varlığımız çok önem taşıyor. Terörle mücadelenin farklı boyutlarında yakın iş birliği yapıyoruz. İçişleri müşavirlerimiz birçok misyonumuzda görev yapıyor. Büyükelçilerimiz de misyonlarımız da eşgüdüm ve iş birliği içinde çalışıyor."

Çavuşoğlu, konuşmasında, Türkiye'nin dış temsilciliklerini koruma görevini yürütürken şehit olan emniyet mensuplarını ve tüm şehitleri rahmetle andı.

"Küresel istikrar birçok açıdan tehdit altında. Terör özelinde, örgütlü suçlar, bölgesel ve küresel güvenlik ile istikrara yönelik tehditlerin başında gelmeye devam ediyor. Düzensiz göç, coğrafyamızın hatta tüm dünyanın bugün bir gerçeği ve karşımızda bir sınama" sözerini kullanan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güvenlik bürokrasisinin disiplinli çalışmaları sayesinde bu zorlu coğrafyada bir "istikrar adası" olmayı sürdürdüklerini vurguladı.

"Bölgemizin güvenlik ve istikrarına katkı sunmaya devam edeceğiz"

Çavuşoğlu, karşı karşıya oldukları tehditlerin bertaraf edilmesinde ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin hayati önem taşıdığının altını çizerek, terör örgütlerinin yurt dışındaki uzantılarıyla etkin mücadelede ve diğer ülkelere yönelik iş birliğinde İçişleri Bakanlığıyla yoğun mesai yürüttüklerini dile getirdi.

Artık birçok dış politika konusunun güvenlikle doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Avusturya ile yaptıkları 2+2 Dışişleri ve İçişleri Bakanları Toplantısı'nın da son derece verimli geçtiğini, Avusturya'dan bu yönde geri dönüş aldıklarını aktardı.

Çavuşoğlu, bu tür iş birliklerini sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Türkiye'nin sorumluluğu sadece kendisiyle ilgili değil. İçinde bulunduğumuz kıta, Avrupa'nın güvenliği dahil bölgemizin güvenlik ve istikrarına birlikte katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

"Müşterek Koordinasyon Merkezi, Milli Savunma Bakanlığı ile iş birliğimizin göstergesi"

Bakan Çavuşoğlu, konferans kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın büyükelçilere hitap ettiği oturumda da konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan iş birliğinin son olarak Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ortaya çıktığını belirten Çavuşoğlu, "Milli Savunma Bakanlığımız, Ukrayna'daki tahılın dünyaya ulaştırılmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki gayretlerimizin merkezinde yer alıyor" dedi.
Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanlığı ile çalışmalarına ilişkin "İstanbul'da faaliyete geçen Müşterek Koordinasyon Merkezi, iş birliğimizin küresel gıda güvenliğine somut katkısının bir göstergesi oldu" sözlerini kullandı.

Güvenlik ve NATO konularında çok yakın mesailerinin bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Suriye, Libya, Ege, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Kafkaslar gibi birçok hayati dış politika meselesinde arkadaşlarımız omuz omuza çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Güvenlik kuruluşlarımızın artan gücü, stratejik adımlarımızı takip ediyor"

Çavuşoğlu, etkin dış politikanın hem sahada hem masada devam ettiğine işaret ederek "Bu çerçevede Milli Savunma Bakanlığı ve diğer güvenlik kuruluşlarımızın giderek artan gücü, stratejik adımlarımızı takip ediyor. Bugün küresel iddiası olan bölgesel bir güçsek, bunda sert ve yumuşak güç unsurlarını harmanlamamızın büyük bir payı var" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı, silahlı kuvvetler ve emniyet güçleriyle iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerine dikkati çeken Çavuşoğlu, sahadaki kazanımların masada kaybedilmemesi gerektiğini ve bu konuda ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çavuşoğlu: AB'den somut adımlar bekliyoruz

 

Bakan Çavuşoğlu: Rusya'nın ihraç edeceği ürünlerin de önü açılmış oluyor

 

Çavuşoğlu: Gelişmeler Orta Koridor'un değerini gözler önüne seriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)