BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin’den EYT açıklaması----

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması
19 Temmuz 2022 - 13:57 www.finansgundem.com

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili yaptığı açıklamada "Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. Maliye Bakanlığı da sürece katılacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözebilmek adına bakanlık bünyesinde çalışma grubu kurulduğunu açıkladı.

A Haber'e konuşan Bilgin, şu açıklamalarda bulundu: “Bakanlık bünyesinde bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışma grubu bu formül üzerinde çalışıyor. En uygun formülü uygulamaya sokma niyetindeyiz. Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var."

"Kararı Cumhurbaşkanımız verecek"

Hazine ve Maliye Bakanlığının da çalışmalara katılacağını belirten Bakan Bilgin: "Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek.”

Yıl bitmeden meclise gelmesi hedefleniyor

Bakan Bilgin konu ile ilgili, “Yıl sonuna kadar Meclis’e sunamazsak, en geç Ocak ayında bu düzenlemenin Meclis’e sunacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin: 8-5 mesaisinin geride kaldığı bir dönemden geçiyoruz

 

Bakan Bilgin: Dünyanın yaşadığı bu kriz bizi fevkalade etkiliyor

 

Bakan Bilgin'den 'maaş zammı' açıklaması!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum 19 Temmuz 2022 14:54

    Allah'ın inayeti, RTE feraseti ve bakan beyin hakkaniyeti ile bir çözüm bulunacağına inanıyorum. Yapılacak çalışma ile EYT sorunu diye bir sorun kalmaz inşallah. EYT...