BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin'den emekli maaşı için 'kademeli artış' açıklaması!----

Bakan Bilgin'den emekli maaşı için 'kademeli artış' açıklaması!

Bakan Bilgin'den emekli maaşı için 'kademeli artış' açıklaması!
26 Mayıs 2023 - 16:01 www.finansgundem.com

Gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarının temmuzda düzenleneceğini belirterek, “Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak” diye konuştu.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HaberTürk'te katıldığı yayında emekli maaşları ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yasal prosedürde emekli maaşlarının temmuz ayında düzenlendiğini belirten Bakan Bilgin, “Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak" dedi.

Ekonomim.com'daki habere göre; Emekli maaşlarının 7 bin 500 liraya çıkarıldığı sırada yoğun ve haklı şekilde gelen taleplerin olduğunu ifade eden Bilgin, “7 bin 500 lira yaptığımızda yaklaşık 9,5 milyon insan istifade etti. Bizim emekli olan insanlarımız yuvarlak 15 milyon. Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız katıldığı programda onlarla da ilgili düzenleme yapacağız. Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak” şeklinde konuştu.

Emeklilikte yaşan takılanlara da değinen Bilgin, “EYT'de şu anda 1 milyonun çok üzerinde rakama çıktık. Bu ay sonuna biter diyordum. En fazla önümüzdeki ay biter. Hiçbir kayıp olmayacak” dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Bakan Bilgin devamında şunları söyledi:

Son olarak 700 küsur bin kamu işçisi ile toplu sözleşme yaptık. Bu çok önemli bir şey. Bu sözleşme özel sektördeki işçilere de model olarak yansıyor. Asgari Ücret Komisyonu, işveren, işçi sendikaları ve kamu adına bizim üyesi olduğumuz bir komisyon. Bu komisyon kararları veriyor. Biz komisyon kararlarına göre değerlendiriyoruz. Şimdi benim buradan rakam açıklamam ahlaki olarak doğru olmaz. Şunu söylüyorum; 500 dolara tekabül eden bir alım gücünü Türkiye'nin asgari ücrette korumasını, sadece asgari ücretliler için değil diğer çalışanlara da yansıyor. Bağkurlu statüsünde olan çok farklı insan var. Buranın genel müdürü Bağkur'dan emekli olmak istiyor. Bir işyeri sahibi diyelim. Yanında iki kişi çalıştıran berber. Küçük ticaret erbabı. Biz mikro işletmeleri prim günlerini 7 bin 200'e indireceğiz.

 

Kılıçdaroğlu'ndan EYT'lilere "kademeli emeklilik" sözü

 

Nebati: Memur maaşlarında yapılacak artış emeklilere de yansıyacak

 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte maaş hesaplama tablosu!

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Huseyin Ali28 Mayıs 2023 01:00

    sürekli hakkımız gasp ediliyor kime hizmet ediyorsunuz birilerinin hakkını yiyip düşük ödeme yapıp az çalışana kıyak çekiliyor bu nasıl adalet yeter ya yeter vicdamn adalet hak hukuk nerede

  • aziz28 Mayıs 2023 00:57

    bunu da görüyoruz kademeli zam ne demek yıllarca üst kademeden ödeme yapana zam yok en düşükten ödeme yapıp diğerinin yarısı kadar çalışana zam yüksek veriliyor bu adaletsizliği de görüyoruz yazıklar olsun nasıl bir adalet hak yeme bu haklarımızı kim koruyacak sinir hastası olduk

  • Vatandaş27 Mayıs 2023 12:02

    Neden Temmuz ayı bekleniyor, insanları perişan ettiniz yeteri kadar.Umarım size kalmaz da insanlar doğru düzgün hak ettiği maaşı alır.

  • Memur 1/4 27 Mayıs 2023 03:57

    Oyumuzu 3600 Ek göstergeye vereceğiz 1/4 3600

  • asena26 Mayıs 2023 22:28

    33 senelik çalışanla 15 sene çalışan ikisise 50 yaşı doldurmuş emekli olmuş aynı maaşı alıyor bu haksızlığı giderin  düzgün iş yapınnnnnnn