BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin'den '3600 ek gösterge' açıklaması----

Bakan Bilgin'den '3600 ek gösterge' açıklaması

Bakan Bilgin'den '3600 ek gösterge' açıklaması
09 Kasım 2021 - 12:03 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge konusunda gelecek hafta açıklama yapacaklarını söyledi.

Milyonlarca çalışanın gözü-kulağı hükümetin EYT, asgari ücret ve 3600 ek gösterge konularında yürüttüğü çalışmalarda.

Bu konuların gündemlerinde olduğunu ve bunları çalıştıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdaki çalışmalar tamamlandıktan sonra ilgili diğer bakanlıklarla ve sendikalarla sonuçları paylaşacağız. Daha sonra da bir araya gelip kamuoyuna açıklayacağız." dedi.

"3600 ek gösterge konusunda gelecek hafta açıklama yapacağız"

3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlandı. Bakan Bilgin, ilk açıklama için önümüzdeki haftayı işaret etti.

Bilgin, "Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda açıklayacağım bazı şeyler olacak. Önümüzdeki hafta ise 3'lü Danışma'yı toplayacağız. Orada da bazı açıklamalarda bulunacağız." diye konuştu.

Asgari ücret ne olacak?

Bakan Bilgin, asgari ücretin belirlenmesine yönelik kapsamlı bir kamuoyu çalışmasının yapılacağını belirterek, "Aralık'ta Asgari Ücret Komisyonu toplanacak. Anket ve araştırma sonuçları daha öncesinde elimizde olacak. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Bunu, bizim de içinde olduğumuz komisyon açıklayacak." ifadelerini kullandı.

"Alternatif vergi modelleri üzerinde çalışıyoruz"

Bilgin, asgari ücretteki gelir vergisi kesintisine yönelik alternatif çalışmaların da gündemde olduğunu söyleyerek, farklı vergi modelleri ve düzenlemelere ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

3600 ek göstergede flaş gelişme: İşte ödenecek maaşlar!

 

3600 ek gösterge için kaynak çalışmaları başladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum 09 Kasım 2021 14:38

    EYT çalışması da bir an önce şartsız koşulsuz seçeneksiz çözüme kavuşturulmalı. Sayın Bakan başkanlığında daha önce de 2018-2019 yılında bu konuda çalışma yapılmış bir sonuç alınamamıştı. Artık şartlar oluşmuş, olgunlaşmış bu iş çözüme kavuşacak duruma gelmiştir. Kokutmadan çürütmeden herkes için hayırlı bir karar çıkar temennisi ile...