BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin: Madenlerin risk dereceleri tekrar değerlendirilecek----

Bakan Bilgin: Madenlerin risk dereceleri tekrar değerlendirilecek

Bakan Bilgin: Madenlerin risk dereceleri tekrar değerlendirilecek
19 Ekim 2022 - 08:31 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye'deki tüm madenlerin derecelerinin yeniden değerlendirileceğini duyurdu.

Afyonkarahisar’da düzenlenen bir etkinlik sonrasında basına açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bartın'daki maden faciasının ardından Türkiye’deki tüm madenlerin risk derecelerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

Dünya'dan Hatice Aydoğan Özsökmen'e konuşan Bilgin, Türkiye’nin ölümlü iş kazalarında kötü bir karneye sahip olduğu yolundaki eleştirilerin anımsatılması üzerine, “Maalesef doğru. Bu durumun yeniden değerlendirilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Bakanlık olarak Türkiye’deki mevcut tüm madenlerin risk derecelerinin yeniden değerlendirilmesini istedim. Önceden bir derecelendirme vardı elbette. Ancak Türkiye’deki tüm madenlerin tek tek mevcut durumuna ve risk derecelerine tekrar bakacağız” dedi.

'İHMAL OLABİLİR, OLMAYABİLİR DE'

Maden ocaklarında personel ve teknoloji eksikliğinin olduğuna yönelik iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını savunan Bakan, “Edindiğim bilgiler, Amasra’da personel eksikliği ile ilgili bir sorun yaşanmadığını gösteriyor. Özel sektör değil, devlete ait bir kurumda bu tür eksikliklerin olması zaten kabul edilemez. İhmal olabilir, olmayabilir de. Kazanın kaynağının ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Bakanlık müfettişlerinin raporlarından sonra kamuoyuna açıklama yapacağız” diye konuştu.

'BU, SAYIŞTAY RAPORUYLA ANLAŞILABİLECEK BİR MESELE DEĞİL'

Bakan Bilgin, 2019'da Sayıştay’ın Amasra maden ocağı ile ilgili hazırladığı raporun Bakanlık tarafından değerlendirilip değerlendirilmediğine yönelik soruya, “Bu, Sayıştay raporuyla anlaşılabilecek bir mesele değil. Daha teknik düzeyde bilgilere ihtiyacımız var. Elimizde daha objektif verilerin olması lazım. Onu da iş güvenliği, iş sağlığı uzmanlarımız yapacak. Kazanın teknik boyutunu derinleştirmek üzere soruşturma heyetini 6 kişiye çıkardım. Onların verilerini, analizlerini çok önemli buluyorum. Kurumun kendi güvenlik uzmanlarının raporları vardır. Hepsini ortaya çıkaracağız. Mukayeseli inceleyeceğiz. Bu derinlemesine çalışmadan sonra ortaya çıkar, ama Sayıştay raporu, hele 2019’un raporu, bugün için çok fazla bir şey söylemez” yanıtını verdi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, “Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız” ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, hayat pahalılığı ve enflasyonun ciddi bir sorun olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Enflasyonu yenmemizin şartı orada. Biz de sosyal politikalarımızı bu şartlara göre çalışanların hayat şartlarını düzenleyecek tedbirleri adım adım devreye sokuyoruz. Asgari ücrete iki defa müdahale yaptık. Şimdi aralıkta benzer bir şekilde enfl asyon şartlarını değerlendirerek, toplumu koruyacak tedbirleri alarak en kapsamlı müdahaleyi yapacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

EYT KONUSU

EYT sorununu çözmek için bir tek formül üzerinde çalıştıklarını belirten Bilgin, “En uygun, en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız. Henüz çalışmamız bitmedi” şeklinde konuştu.

Çalışma hayatında sosyal barışı önemsediklerini söyleyen Vedat Bilgin, “Kamuda muhtelif kadrolarda çalışan sözleşmeli personele yönelik çalışma sürdürüyoruz. Geçici işçiler sorunu, bir türlü geçmeyen, süreklilik arz eden sorun haline gelmiş. Onu da çözmek üzereyiz” dedi.

Bartın'daki facia hakkında çarpıcı SHD raporu

Çelik: Bartın'daki kaza her boyutuyla değerlendirilecek

Bakan Bilgin, Bartın'da incelemelerde bulundu

GMİS Başkanı'ndan Bartın açıklaması

Amasra'da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

KÖMÜRDER'den Amasra'daki maden kazasına ilişkin açıklama

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)