BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin açıkladı! İşte EYT çalışmasında son durum----

Bakan Bilgin açıkladı! İşte EYT çalışmasında son durum

Bakan Bilgin açıkladı! İşte EYT çalışmasında son durum
06 Eylül 2022 - 13:17 www.finansgundem.com

Bakan Bilgin, milyonların beklediği EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Bilgin, "Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT aralık ayı gibi gündeme gelir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemedeki son durumu açıkladı.

Kabine toplantısı sonrası sorularını yanıtlayan Bilgin, "Teknik çalışması biraz daha zaman alacak. Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT aralık ayı gibi gündeme gelir" dedi.

"SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞMASI BİTMEK ÜZERE"

Sözleşmeli personelle ilgili çalışma hakkında bilgi veren Bilgin şunları kaydetti:

"Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz.

Sözleşmeli personel ve geçiçi işçiler bir an önce çözmemiz gereken dosyalar. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız."

Maden işçileri ve kadroya geçmemiş taşeron işçilerle ilgili de çalışma olduğunu belirten Bilgin, "Taşeron işçilerle ilgili bir çalışmamız var. O da ayrı bir dosya. Sözleşmeli personelle ilgili çalışma bittikten sonra onu ele alacağız" diye konuştu.

EYT düzenlemesinde gelinen son nokta: Farklı kurumlar hesabı!

 

EYT'linin emekli aylığı çalıştıkça neden düşüyor?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum 06 Eylül 2022 13:37

    EYT lilere Müjde!... Spotu niye? Haber içeriği aynı değişen bir şey yok milyonlarca insan Aralık ayına kitlendi. Bekliyoruz!... 23 yıldır...