BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBahşiş ücrete eklenir ve tazminat hesabına girer----

Bahşiş ücrete eklenir ve tazminat hesabına girer

Bahşiş ücrete eklenir ve tazminat hesabına girer
19 Haziran 2019 - 09:12 www.finansgundem.com

Sosyal güvenlik uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, hizmet sektöründe çalışanlara müşterinin verdiği bahşişlerinde o kişilerin ücreti sayıldığını ve hatta bu bahşişlerden SGK primi ve vergi kesintisi yapılması gerektiğini yazdı.

Cem Kılıç'ın bahşiş konusunda merak edilenleri kaleme aldığı yazısı şöyle:

Ücretin ödenmesi hayatımızda genellikle karşılaştığımız şekilde, işveren tarafından gerçekleştirilir. Kişinin çalıştığı yerdeki müşteriler tarafından kendisine para ödenmesi halinde bunun ne şekilde değerlendirileceği de hep tartışılagelmiştir. Ücretin tamamen müşterilerin ödedikleri paralardan karşılanacağının kabulü halinde bunun ödenmemesinden işveren sorumlu olacak mıdır, işveren ödenen bu paranın miktarını takip ederek sigorta prime esas kazancına dahil edecek midir, bunların hepsi cevaplanmayı bekleyen sorulardır. Bugünkü yazımda üçüncü kişilerin ödedikleri paraların iş hukuku ve sosyal güvenlik uygulamasında nasıl değerlendirildiği üzerinde duracağım.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)