BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBahçıvan: Türk ekonomisi hızlı toparlıyor----

Bahçıvan: Türk ekonomisi hızlı toparlıyor

Bahçıvan: Türk ekonomisi hızlı toparlıyor
30 Mayıs 2018 - 12:51 www.finansgundem.com

Bloomberg HT'ye konuk olan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan İSO'nun açıkladığı 2017 en büyük 10 sanayi kuruluşu listesini değerlendirdi

Listede TÜPRAŞ hariç ilk sıralarda otomotiv sektörünün öne çıkmasını değerlendiren İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan Türkiye'nin artık dünya otomotiv sanayide önemli merkez olacağını belirtti.

Türkiye'nin otomotiv sanayi Türkiye'nin amiral gemisi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Bahçıvan "Yabancı sermayeli bir yapı oluşmasının çok ciddi katkısı oldu. Türkiye'ye değer katan, pazar yaratan, teknolojik fikir getiren yabancı sermayenin sanayide ne kadar önemli olduğunu otomotivdeki tablo gösteriyor" diye konuştu.

Bahçıvan 2017'ye Türkiye'nin karamsar girdiğini belirten Bahçıvan "fakat Türk ekonomisinin hızlı dönüşümünü anlamak mümkün değil, bir anda kendimizi hızla toparlayıp yüksek hızda düzelmeyi başaran bir ekonomiyiz. 2-3 doğru ve zamanında verilen ilaçla ekonomiye moral geldi. Örneğin KGF, belli sektörlere vergi indirimleri geldi. Sanayide olumsuz beklentileri silip atan ve moral veren bir sene oldu...Türkiye imalat sanayi geçen sene %8.8 büyüdü. Sektörler arasında bu büyüme dengeli dağıldı." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)