BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBahçeli'den çok sert kayyum tepkisi----

Bahçeli'den çok sert kayyum tepkisi

Bahçeli'den çok sert kayyum tepkisi
28 Ekim 2015 - 21:54 www.finansgundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koza-İpek Grubuna yapılan kayyum atamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NTV - Star ortak yayınında Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı. Bahçeli, çok konuşulan 'koalisyon çantası' hakkında ve KOZA-İPEK Grubu'na yapılan kayyum ataması hakkında da konuştu. Bahçeli, kayyum ataması için "Türkiye'de basın hürriyetini, Anayasanın 30. Maddesini özelikle çiğneyerek kayyum tayin ederek istihdam üreten İpek Holding'in 22 kurumunu tamamen yok etmeyi hedeflemek bu arada seçime 3,5 gün kala medyanın varlığını ortadan kaldırabilecek davranışlar ile polis gücü ile bir binayı basmak, bütün çalışanları basın emekçilerini tedirgin etmek çok edepsiz bir harekettir. Kabulü mümkün değildir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Star TV ve NTV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

1 Kasım seçim sonuçları ve olası koalisyon görüşmelerine ilişkin Bahçeli, "4 Temel ilkemizi koruyoruz. Benzer bir tablo ortaya çıktığı zaman Halkın Demokrasi Partisi'nin dışında TBMM'de temsil edilecek olan partiler eğer bu 4 şartı kendileri de benimser ve özümser ise milletimizi iktidarsız bırakmayacak bir fedakârlığın öncüsü olabiliriz. Bir koalisyonun kurucusu veya ortağı olabiliriz. Türkiye'de yaşayan ve Kürtçe konuşan bin yıllık kardeşlerimizin herhangi bir partiyi tercihi son yıllarda da Halkın Demokrasi Partisi'ne yaptıkları tercihe saygı duyuyoruz. Ancak Halkın Demokrasi Partisi'nin bugüne kadar uygulamaları, söylemeleri PKK'nın siyasallaşmış bir uzantısı olduğu için MH,  flu bakıyor. Bir koalisyon ortamı olduğu zaman Halkın Demokrasi Partisi'ni dışarıda bırakmak kaydıyla bir koalisyon arayışı içinde çok net olabiliriz" diye konuştu. 

"BAŞBAKANLIK RÜŞVETİNİ ALARAK MHP KOALİSYONA GİREMEZ"
CHP-MHP koalisyonu ihtimalini değerlendiren Bahçeli, "CHP ile MHP'yi koalisyona götürebilecek bir düşünce ortaya atıldığı zaman Başbakanlığı Bahçeli'ye bırakacağı sözü çok yanlıştır. Böyle bir rüşveti alarak MHP koalisyona giremez" dedi. 

"SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU ÇOK İYİ NİYETLİ YAPICI DÜŞÜNCELERE SAHİP BİRİSİ"
Bahçeli, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi niyetli yapıcı düşüncelere sahip birisi. Böyle bir hata kimler tarafından a düşürüldü ona bakmak lazım. MHP çocuk değil. Çin'den gelen yeni bir oyuncak gibi Başbakanlığı bize vererek hükümet olmaz" dedi.

"SAYIN BAŞBAKAN YALANDAN BİR BAŞBAKAN OLMASI NEDENİYLE ÇOK YALAN KONUŞUYOR SİYAH ÇANTA AÇILMIŞTIR"
Koalisyon görüşmeleri sırasında yanında bulundurduğu siyah çanta üzerinden devam eden tartışmalara ilişkin Bahçeli, "Sayın Başbakan yalandan bir başbakan olması nedeniyle çok yalan konuşuyor. Bu çanta açılmıştır. Sıra salmak amacıyla bizden randevu talep etmişlerdir. 32 gün içerisinde sonuç alınmamış. Süre tükenmek üzere. Herhangi bir hazırlıklarının olmadığını kamuoyundan öğreniyoruz" diye konuştu. 

BAHÇELİ'DEN AK PARTİ'NİN MERKEZ YÖNETİM KURULU'NDAKİ KURŞUN KALEMLİ TAKVİM BELGESİ İDDİASI
Ak Parti'nin Merkez Yönetim Kurulu'nda kurşun kalemli bir takvimin elinde olduğunu bu takvime göre koalisyon değil erken seçim hükümeti hazırlıklarının yapıldığını ileri süren Bahçeli, "Ak Parti'nin Merkez Yönetim Kurulu'nda, gayri resmi olarak yapmış olduğu bir ön çalışmanın özetidir. Konu bir ön çalışma. Bu belge sağlıklı bir belge ise; demek ki CHP ile olan görüşmelerini 13'nde tamamlamışlar. 14'nde bizden randevu talep etmişler. Erken seçim kararı almak istiyorlar yani. Şimdi bu belge geçerli ise, buna yalan derlerse söyleyecek bir söz yok. Buna da yalan diyeceklerdir. MHP'den randevu istemişler ama o gün de TBMM'yi de 15 Ağustos'ta toplantıya davet etmek üzere bir de program yapmışlar. Demek ki MHP ile olan görüşmede herhangi bir hükümet kurma düşüncesi yatmamaktadır" açıklamasında bulundu. 

"BAŞBAKAN ANAYASANIN 30. MADDESİ GEREĞİ MÜDAHİL OLMALI POLİS GÜCÜNÜ ÇEKMELİ KAYYUMLARI KOVMALI"
Koza İpek Grubu'na kayyum atanması ve gruba ait Kanaltürk ile Bugün TV'nin yayınlarının kesilmesiyle ilgili bir soruya Bahçeli, "Paralel yapı dedikleri Fettullah Gülen harekatı olarak toplumda görülmüş. Gülen cemaati olarak algılanan bir topluluğun 12 yıla yakın bir süredir bugünkü Ak Parti ile birlikte çalışmasını göz ardı ederek değerlendirme yapmak bazı konuları farklı yönlere çekmek olur. Bazı kararların alınmasında bu beraberlik etkili olmuştur. Bu nerede, neden kopmuştur? Bunu da bilen yok. Bunu kurutmak işitiyor. Bunu kuruturken de çevreleri veya içinde bulunanlar ile hala etkinlikleri varsa onları da yok etmek istiyor. Türkiye'de basın hürriyetini, Anayasanın 30. Maddesini özelikle çiğneyerek kayyum tayin ederek istihdam üreten İpek Holding'in 22 kurumunu tamamen yok etmeyi hedeflemek bu arada seçime 3,5 gün kala medyanın varlığını ortadan kaldırabilecek davranışlar ile polis gücü ile bir binayı basmak, bütün çalışanları basın emekçilerini tedirgin etmek çok edepsiz bir harekettir. Kabulü mümkün değildir.

Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı'nın eğer saray örgütleri tarafından bunu yönlendiriyorsa  müdahil olsun. Hala Başbakanlık sorumluluğu Recep Tayyip Erdoğan da değil, bütün yetki Başbakanda. Başbakan şu ana kadar herhangi bir değerlendirme yapmamıştır. Konuya Anayasanın 30. Maddesi gereği müdahil olmalı. Polis gücünü oradan çekmeli. Kayyumları kovmalı. Yönetimi uyarmalı. Faaliyetlerini devamını basın özgürlüğü çerçevesinde sürdürmelidir. Bu tür davranışlar Türkiye'de kin ve nefret tohumları saçar. Ülkeyi ortak yönetme kabiliyetini sıfırlar. Bu akşam buna son vermeleri gerekir" diye yanıt verdi.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)