BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBahçeli o çantasını ilk kez açtı!----

Bahçeli o çantasını ilk kez açtı!

Bahçeli o çantasını ilk kez açtı!
16 Ekim 2015 - 07:12 www.finansgundem.com

MHP lideri Bahçeli, koalisyon görüşmeleri süreci boyunca yanından hiç eksik etmediği çantasını ilk kez açtı

MHP lideri Bahçeli, AK Parti ile yürütülen koalisyon görüşmeleri konusunda kamuoyunun doğru bilgilendirmediğini söyledi. AK Parti heyetiyle Meclis'te 2 saat 26 dakika görüştüklerini ifade eden Bahçeli, Davutoğlu'nun görüşmeye ilişkin açıklamaları sonrası, MHP'ye yönelik bir algı operasyonu başlatıldığını öne sürdü. Koalisyon noktasında protokolden, bakan sayılarına kadar tüm hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Bahçeli, öne sürdükleri tekliflerin AK Parti heyeti tarafından kabul görmediğini, koalisyonun da bu nedenden kurulamadığını iddia etti.

Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez ekrana çıktı, 7 Haziran sonrası kendilerine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Habertürk'te Didem Arslan'ın sorularını cevaplayan Bahçeli, koalisyon görüşmeleriyle ilgili Davutoğlu'nun kamuoyu doğru bilgilendirmediğini iddia etti. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından bazı satır başları;

"Bize geldiklerinde bizden de onlardan da 5 kişi vardı. MHP grup odasında görüşüldü. Uzun bir görüşme oldu. Orada Davutoğlu bazı faaliyetlerden bilgi verdi. Sonrasında MHP ne düşünüyor diyerek geleneksel bir ziyaret yapmıştır.
MHP o gün çok şeyi net olarak ifade etti. 7 Haziran’da saat 01.10’daki düşüncelerini tüm düşüncelerini Başbakan’a tekrarlamıştır.

"HAYIR'DA HAYIR VARDIR"

 32 gün sonra birbirlerini keşfetme süresi, istikşafi, görüşmeleri sürdü. 45 günün dolmasına az bir süre kala 17 Temmuz 2015’te tekrar bize geldiler.

Hayır'da hayır vardır. Biz neye hayır demişiz? Azınlık hükümetine hayır demişiz. Erken seçime hayır demişiz. Seçim hükümetinde görev almaya hayır demişiz. HDP ile bir araya gelmektense hayır demeyi uygun gördük.

BAHÇELİ ÇANTASINI CANLI YAYINDA AÇTI

Başbakan’ın MHP’ye yaptığı ikinci ziyarette çok sıcak ve samimi bir ortamda görüştük. Biz de samimi olarak, 14 Temmuz’da söylediklerimizi tekrarladık. MHP’nin gelişmeler doğrultusunda nelere ‘hayır’ dediklerini teker teker saydık. Bunların ilki erken seçimdi. İkincisi seçim hükümetine katılmamaya, üçüncüsü ise azınlık hükümetidir.

"ŞARTLARIMIZI TEKER TEKER OKUDUM"

Bunları çok net olarak kendisine ifade ettim. Şunun gibi bir notum vardı. Birincisi anayasanın ilk 4 maddesinde içten bağlılık ve saygının şartı esasımızdır. İkincisi çözüm sürecinin tümüyle tasfiyesi beklentimizdir. Çözüm buzdolabında ise fişinin çekilerek bozulmaya terkedilmesi.Üçüncüsü rüşvet ve yolsuzluk vakalarının 17-25 Aralık vakasında ucu kime dayanırsa dayansın üzerine gidilmesi isteğimizdir.
Dördüncüsü hiçbir kural ve ilke tanımayan Cumhurbaşkanı’nın meşru ve hukuki görevinin yanında istikrarlı bir koalisyon arayışındayız. Kendisine bunları cebimden çıkarıp teker teker okudum.

"ŞARTLARIMIZ KABUL EDİLMEDİ"

17-25 Aralık meselesini iktidara karşılık bir darbe olarak gördüklerini söyledi. Bu gelişmeler sırasında bir şey daha söylediler. İfade ettikleri konular, dediler ki, bu düşüncelerin burada kalmasını rica ederim. Ben de bu konuşmalar MHP’nin emanetindedir, merak etmeyin dedim. O günden bu güne kadar bunların hiçbirisini kamuoyu ile paylaşmama kararı aldım. Bu görüşlerimi kamuoyuyla paylaşmıyorum. Bu bilgileri Semih Bey de anlatamaz. Faruk Çelik ya da Başbakan anlatmalı bu konuları kamuoyuna.

"BİZ KOALİSYONA HAZIRDIK"

Çantama uzandım. Çantamı açtım. Böyle bir durum karşısında bu 4 şart kabul edilmiş olsaydı bu dosyayı size verebilirdim dedim. Bu şartlar altında görüşmeler devam edebilirdir. Kendilerinde de benimki kadar olmayan bir çanta vardır. O da onu açtı. Kendileri de kendisinin yakın arkadaşlarıyla hazırladığı notları gösterdiler.

O dört şartta şunlar vardı:

-Çözüm süreci aldatmasının sona erdirilmesi.
-PKK’nın siyasi uzantıları hakkında neden siyasi işlem yapılmamaktadır?
-Diğer dosyalar içerisinde vekillerin Anayasa’nın 14. Maddeye aykırı kapsamında yapılması gereken dosyaları vardır.
-Koalisyonu olgunlaştırma aşamasında oturup konuşulacak şeylerdir bunlar.
-Açılım ve çözüm adı altında yapılan düzenlemeler neler olmuştur, bunların nesini kabul edebilir, nesi düzenlenebilir, nesi reddedilebilir bunlar vardı.
-Çözüm süreci-barış sürecinde ne dediniz, ne yaptınız, hangi konuşmayı nerede yaptınız bu dosyada var.
-Açılım ve çözüm bloku diğer dosya. AKP-HDP, AKP-CHP koalisyonu beraber kurmalıdır.
-Koalisyon protokolü için önerilerimiz. Bunlar 57. Hükümette koalisyon olmanın tecrübesiyle hazırlanmış dosyalardır. İki parti ile koalisyon böyle olur.
- Hükümet kurma çalışmaları kapsamında MHP’nin koalisyona bakışı, ilke ve öncelikleri.
- Bir diğer dosya bakanlık dağılımı, mevcut bakanlıklar ve kurumları. Bu bakanlıklar neyin nesidir.

4 şartı kabul ettiklerinde ‘bize müsaade edin’ demiyoruz. MHP’nin bir sorumluğu varsa, 4 ilke kabul edildiğinde elimizi değil gövdemizi koruz.

4 ŞARTI KABUL ETMEDİLER

Bu dosyaları vermedim. "4 şartın kabul edilemeyeceğini ifade ederek" bu koalisyonun olmayacağını söylediler. Meclis'i erken seçime davet etmeyi düşünüyorlardı. 4 ilkemizi göz önünde bulundurarak buna destek vermeyeceğimiz nedeniyle görevi iade edip seçim hükümetini kurma yoluna gitmeyi tercih ettiler. Bir açıklama yapma gereğini ifade ettiler. "Buyrun zat-ı aliniz ifade etsin" dedik. Odalarına gittiler ve 1 saat sonra her şeye "hayır" dediğimizi söylediler. Algı yönetimi böyle başladı.

1 KASIM SEÇİMLERİ

Biz kamuoyu araştırması yaptırmıyoruz. Televizyonlarda aynı 5 kamuoyu araştırma şirketi çıkıyor. Nereye bakarsanız bunlar. Biz de bunları takip ediyoruz. Diyorlar ki "7 Haziran'daki sonuçlardan bir farklılık olmayacak". Böyle bir sonuç çıkarsa Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni senaryolarıyla mı karşılaşacağız yoksa Türkiye'yi bu bataktan çıkaracak yeni bir yapı mı kuracağız. Biz HDP hariç 4 maddemiz çerçevesinde herkesle koalisyon kurmaya hazırız. Çok benzeşen partiler bir araya gelip hükümet kurabilirler. Dolmabahçe'de 10 maddeyi kabul ediyorsunuz da bizim 4 maddeye niye hayır diyorsunuz. HDP'den 57 vekilin kaymasıyla tek başına iktidara uğraşıyorlar. 1 Kasım seçimlerinde MHP'ye kayış olacağı kanaatindeyim. Kim hangi araştırmayı yapıyorsa yapsın. Millet son sözü söylemedi, dilerim sokakta değil sandıkta olur."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)