BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBağdadi her an yakalanabilir----

Bağdadi her an yakalanabilir

Bağdadi her an yakalanabilir
03 Kasım 2016 - 06:30 www.finansgundem.com

Musul operasyonu başladığından beri nerede olduğu konusunda çeşitli bilgiler sızan DEAŞ lideri Bağdadi’nin kentte bulunduğu saptandı

Musul’u DEAŞ’ın elinden almak için 17 Ekim’de operasyon başlatan Irak ordusu, DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi’yi köşeye kıstırmaya çalışıyor. Kentin dış mahallelerine girmeyi başaran özel kuvvetlerin komutanlarından Binbaşı Salim Kasım, Musul’un kuzey, güney ve doğudan kuşatıldığını, dolayısıyla Bağdadi’ye tek kaçış yönü kaldığını söyledi. Musul ile Telafer arasında kalan ve ‘ölüm koridoru’ olarak adlandırılan bölgenin Bağdadi için tek çıkış yolu olduğunu belirten komutanlar, DEAŞ liderinin buradan kaçmaya çalışması halinde koalisyon uçaklarınca vurulacağını vurguladı.

‘Kaosa sürüklenirler’

Irak ordusuna Musul operasyonunda destek veren Irak Kürt bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) üst düzey bir yetkili de, DEAŞ lideri Bağdadi’nin hala Musul’da saklandığına dair bilgi sahibi olduklarını söyledi. IKBY Başkanlık Divanı Başkanı ve aynı zamanda peşmerge güçlerinin de komutanı olan Fuad Hüseyin, Bağdadi’yi öldürerek DEAŞ’a en büyük darbeyi vurmayı amaçladıklarını belirtti.
Bağdadi’nin saklandığı muhtemel yerler konusunda bilgi sahibi olduklarını vurgulayan Hüseyin, DEAŞ’ın liderini yitirmesi halinde, savaşın ortasında yeni bir lider seçmek zorunda kalacağı için kaosa sürüklenebileceğini kaydetti. Hüseyin Bağdadi’nin Musul’da yaşamaya devam etmesi halinde bunun operasyonu daha karmaşık hale getireceğini, çünkü DEAŞ militanlarının liderlerini korumak için savaşmaya devam edeceklerini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)