BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBağcılar'da yaşamak eziyete dönecek----

Bağcılar'da yaşamak eziyete dönecek

Bağcılar'da yaşamak eziyete dönecek
20 Mayıs 2013 - 18:47 www.finansgundem.com

İstanbul'un Bağcılar ilçesi 6 ay içinde şantiyeye dönecek

Müteahhitlerle ikinci toplantıyı yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili bakanlar kurulundan karar çıktığını ifade etti. Çağırıcı, "Bağcılar 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Birleşerek siteler kurun, ancak sitelerin etrafını Berlin duvarlarıyla çevirmeyin, komşuluk da yaşasın." dedi.
'RADİKAL BİR KARAR ALDIK'
Belediye olarak radikal bir karar aldıklarını ifade eden Çağırıcı, 1999 depreminden önce yapılan binaların büyük bir bölümünün riskli olduğunu ifade ederek, meselenin ticari kaygılar bir kenara bırakılarak, bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aldıkları kararın ardından, "Bugüne kadar neredeydin?" diye soranların çıktığını belirten Çağırıcı, "Yarın böyle bir karar alsak yine aynı tepki ile karşılaşacaktık. Yaptığımız hesaba göre Bağcılar'daki otopark sorununu çözebilmek için ilçenin dörtte birine otopark yapmamız gerekiyor, bu da mümkün değil. Onun için otopark sorununu binalarda yapacağımız dönüşümle çözmek zorundayız." dedi.
Belediye olarak belirledikleri kentsel dönüşüm alanlarının dördünün onaylandığını ve Resmi Gazete'de yayınlandığını ifade eden Çağırıcı, "Kentsel dönüşümde 6 ay içerisinde hızlı bir süreç başlayacak. Bağcılar, 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Bir araya gelin ve siteler oluşturun. Ancak bu sitelerin etrafını da Berlin duvarıyla çevirmeyin. Komşuluk ilişkileri de devam etsin." diye konuştu. Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığına vurgu yapan Çağırıcı, "Her hangi bir cadde ya da meydan ismi söylendiğinde 'hangi ülke' diye sormuyoruz. Plana göre hareket edelim, en azından 5-10 yıl sonra ulaşacağımız bir doğrumuz olsun. Hatada ulaşacağımız bir doğrumuz olmayacak. Bu projeyi başarabilirsek, hepimiz kazanacağız, başarısızlık olursa o zaman bu başarısızlık benim olacak." ifadelerine yer verdi.
Toplantıda söz alan müteahhitler genel olarak konuşulanlarla imar planlarının uyumlu hale getirilmesini isterken, Başkan Çağırıcı uygulama esnasında bazı aksaklıkların ortaya çıkabileceğini, bu aksaklıkların da istişareler sonucunda düzeltileceğini belirtti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)