BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBaFin’den batık bankaya sert yaptırım----

BaFin’den batık bankaya sert yaptırım

BaFin’den batık bankaya sert yaptırım
04 Mart 2021 - 16:01 www.finansgundem.com

Alman piyasa düzenleme kurumu BaFin Greensill Bank'e varlıkları elden çıkarma ve ödeme yasağı getirdi ve bankanın müşterilere kapatılmasını emretti.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya Federal Mali Denetleme Kurumu (BaFin) 3 Mart'ta Greensill Bank’e ilişkin yaptığı açıklamada, "bankanın aşırı borçlu hale gelmesi riski" olduğunu ifade edildi ve müşterilerle yaptıkları işlemlerin kapatılmasını emretti. BaFin ayrıca, bankanın borcuna dair ödeme amacı olmayan daha fazla ödeme almasını da yasakladı.

Financial News’in haberine göre, BaFin'in sert yaptırımları Alman piyasa düzenleme kuruluşunun özel adli denetim birimi tarafından yapılan soruşturması sonucu gerçekleşti. Soruşturmada, Greensill Bank’in GFG Alliance Group'tan aldığı bilançoda "alacakların varlığına dair kanıt sunamadığının" tespit edildi0.

BaFin’den yapılan açıklamada, “BaFin, bankanın likiditesini güvence altına almak ve Greensill Bank AG için riskleri sınırlamak amacıyla halihazırda kapsamlı önlemler aldı ve banka için özel bir temsilci atadı” ifadelerine yer verildi.

Tedarik zinciri finansmanı alanında çalışan, İngiltere merkezli finans şirketi Greensill Capital’a bağlı olan Greensill Bank AG’nin denetimi direkt olarak BaFin tarafından yapılıyor.

BaFin sert yaptırımlar uyguladığı bankaya ilişkin, “Greensill Bank AG, kendisini Greensill Group için bir refinansman kurumu ve İngiliz çatı şirket Greensill Capital tarafından geliştirilen çalışma sermayesi çözümleri ürünlerinde yatırımcı olarak tanımlıyor” açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Greensill Group’un öncelikli olarak sanayi şirketleri için kısa vadeli tedarik zinciri finansman çözümleri konusunda küresel sağlayıcı olarak hareket ettiği belirtildi.

Greensill Capital, 2011 yılında eski bir Morgan Stanley ve Citigroup bankacısı olan Lex Greensill tarafından kuruldu. SoftBank Group'un dev yatırım fonu Vision Fund başlangıçta şirkete 1,5 milyar dolar yatırımda bulundu. Finans şirketi en revaçta olduğu dönemde 4 milyar dolarlık firma değerine ulaşmıştı.

Değişken faizli kredilere sınırlama

 

ABD Tahvil faizleri hangi ülkeleri etkiliyor?

 

Faiz artırımı endişeleri abartılı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen07 Mart 2021 10:24

    BaFin kodamanların oyuncağıdır. WireCard insanları 2,2 milyar Avro dolarırken gözlerini kapatanlar şimdi şahin mi olmuşlar? Volkswagen, DeutscheBank, Lufthansa, WireCard bunla hep Alman kurumlarının vurdum duymazlığının eseri.