BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE'ye ait uçağa el konuldu----

BAE'ye ait uçağa el konuldu

BAE'ye ait uçağa el konuldu
08 Nisan 2018 - 21:13 www.finansgundem.com

Dubai'den geldiği kaydedilen 9 milyon dolar nakit taşıyan BAE'ye ait bir uçağın Somali'de yakalandığı ve paraya el konulduğu belirtildi

Somali'de, ülkeye yasa dışı yollardan 9 milyon dolarlık nakit sokmaya çalıştığı iddia edilen Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir uçağın havalimanında yakalandığı bildirildi.

Ulusal basında yer alan habere göre, başkent Mogadişu'daki Aden Adde Uluslararası Havalimanı'nda, Dubai'den geldiği kaydedilen 9 milyon dolar nakit  taşıyan BAE'ye ait bir uçağın yakalandığı ve paraya el konulduğu belirtildi.

Havalimanı güvenlik yetkilileri ve istihbarat görevlileri paranın  nereye ya da kime gönderilmek istenildiğine dair soruşturma başlatırken,  yetkililerden konuya dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Somali hükümetinin Körfez ülkeleriyle yaşanan Katar krizinde tarafsız  kalmayı tercih etmesinden bu yana Somali ile BAE arasındaki ikili ilişkilerin  düşük seviyede tutulduğu belirtiliyor.

Somali Federal Parlamentosunda, 12 Mart'taki oylamada, özerk  Somaliland ve Etiyopyayetkilileriyle Berbera limanının işletilmesine ilişkin  anlaşma yapan Dubai merkezli DP World şirketinin ülkedeki tüm çalışmalarının  yasaklanması ve şirketin en kısa zamanda Somali'yi terk etmesi yönünde karar  alınmıştı.

Kararda, DP World şirketinin söz konusu 3 limanın işletmesiyle ilgili  yaptığı anlaşmanın anayasaya aykırı olduğu, ülkenin birliği ve bağımsızlığına  karşı tehdit teşkil ettiği, bu yüzden geçersiz sayıldığı duyurulmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)