BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaerbock: 345 milyon insan gıda kıtlığı tehdidi altında----

Baerbock: 345 milyon insan gıda kıtlığı tehdidi altında

Baerbock: 345 milyon insan gıda kıtlığı tehdidi altında
24 Haziran 2022 - 16:07 www.finansgundem.com

Küresel Gıda Güvenliği toplantısı öncesi Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ve Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze ile basın toplantısı yapan Baerbock, uluslararası topluma, dünyada artan açlığa karşı mücadele etme çağrısı yaptı.


Dünyada 345 milyon insanın gıda kıtlığı yüzünden ciddi tehdit altında olduğunu söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bunun "yaşamı tehdit eden, dalga gibi büyüyen bir açlık krizi" olduğunu ifade etti.

Baerbock, bunun nedenleri arasında bölgesel ihtilafları, kuraklığı, pandeminin sonuçlarını ve Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşı göstererek, "Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması bir dalgayı tsunamiye dönüştürdü" dedi.

'Rusya kasıtlı bir şekilde açlığı bir savaş silahı olarak kullanıyor'

Savaşın başlamasından sonra gıda fiyatlarının hızla yükseldiğini belirten Annalena Baerbock, “Rusya bu savaşı sebepsiz başlattı. Rusya kasıtlı bir şekilde açlığı bir savaş silahı olarak kullanıyor ve tüm dünyayı rehin tutuyor" diye konuştu.

Rusya’nın yalan haberlerle de savaşı sürdürdüğünü ve bunun suçunu başkasına yüklemeye çalıştığını dile getiren Baerbock, Rusya’nın Ukrayna’daki limanları bloke ettiğini bildirdi.

'Rusya geçen yıl sattığı miktar kadar tahılı yurt dışına gönderdi'

Rusya’nın Batı ülkelerinin yaptırımı yüzünden küresel gıda krizi çıktığı yolundaki suçlaması için “kesinlikle temelsiz” diyen Bakan, son verilere göre Rusya’nın geçen yıl sattığı miktar kadar tahılı yurt dışına gönderdiğini ifade etti.

Baerbock, dünyanın birçok yerinde suçlunun kimin olduğunu belirlemek için zamanın olmadığını ve çözümün istendiğini duyduklarını, çözüm bulmak için Berlin’de "Küresel Gıda Güvenliği" toplantısı düzenlediklerini açıkladı.

44 milyar euro lazım

Bu toplantıda gıda sevkiyatlarının hızlandırılması, gıdanın nakledilmesi için alternatif yolların bulunması ve acil yardımların arttırılması gibi konuların ele alınacağını aktaran Alman Bakan, açlığa karşı 44 milyar euroya ihtiyaç duyulduğunu, bunun yarısının finansmanının sağlandığını, bundan dolayı tüm ülkelerin bu konuda ne gibi katkı sağlayacaklarını kendilerine sorması gerektiğini savundu.

Toplantıya 50 delegasyon ve 40 bakan katılacak.

Bangladeş'te gıdaya ve temiz suya erişilemiyor

AB dışişleri bakanlarının gündemi gıda ve enerji olacak

Anadolu mutfağı gıda krizine çözüm olur mu?

Gıda fiyatları yükseliyor: Sırada pirinç krizi mi var?

Almanya'da gıda bankaları önündeki kuyruk uzuyor

BM: Gıda krizinin önlenmesi için, Karadeniz'i açın

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)