BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE'den 150 milyar dolarlık yatırım çekme planı----

BAE'den 150 milyar dolarlık yatırım çekme planı

BAE'den 150 milyar dolarlık yatırım çekme planı
05 Eylül 2021 - 17:08 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 150 milyar dolarlık (550 milyar dirhem) doğrudan yabancı yatırım çekmek amacıyla 50 yeni ticari girişim başlatmayı planladıklarını açıkladı

BAE yerel medyasındaki haberlere göre, Abu Dabi yönetimi, Kovid-19 salgını sonrası ülke ekonomisinin uzun vadeli kalkındırılması ve geliştirilmesine yönelik yeni yatırım projelerinin tanıtımı için konferans düzenlendi. Dubai'de Jumeirah Emirates Towers'ta gerçekleşen konferansa, kabine üyeleri ile çok sayıda devlet yetkilisinin katıldığı belirtildi.

BAE hükümet yetkilileri yaptığı açıklamada, gelecek dokuz yıl içinde 150 milyar dolarlık (550 milyar dirhem) doğrudan yabancı yatırım çekmek hedefiyle 50 yeni ticari girişim başlatacaklarını belirtti. Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan al Jaber, hedeflenen projeler kapsamında BAE ve Emirates Kalkınma Bankası'nın endüstriyel teknoloji ve teknoloji ağırlıklı sektörlere 5 milyar dirhem yatırım yapacağını söyledi. BAE hükümet yetkilileri gerçekleşen toplantıda, sekiz ülke ile ekonomik ortaklık üzerinde çalışılacağını açıkladı. Bu ülkeler arasında Türkiye, Güney Kore, Endonezya, Kenya, Etiyopya, İngiltere, Hindistan ve İsrail yer alıyor.

Yabancı çalışanlar için iki yeni vize kategorisi
Gerçekleşmesi planlanan projeler arasında, teknolojiye yatırım yapılması ve yabancı çalışanların ülkede istihdam edilmesi için vize düzenlemeleri de yer alıyor. BAE Kabine İşlerinden Sorumlu Bakanı Dr. Sultan el-Cabir, ülkenin yatırımcılar açısından cazip hale getirilebilmesi için "yeşil ve serbest" olmak üzere 2 yeni vize kategorinin uygulanacağını kaydetti. El-Cabir, söz konusu vizelerden başarılı yabancı öğrenciler, iş insanları, yatırımcılar ve nitelikli göçmenlerin yararlanabileceğini belirtti.

BAE aşılılara kapıları açıyor

Erdoğan: BAE ülkemizde çok ciddi yatırımlara girecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)