BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE'de yapay zeka ile 35 milyon dolarlık vurgun----

BAE'de yapay zeka ile 35 milyon dolarlık vurgun

BAE'de yapay zeka ile 35 milyon dolarlık vurgun
18 Ekim 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri’nde, akıllara durgunluk veren bir soygun olayı yaşandı. Ülkenin en büyük bankalarından olan Centennial Bank, yapay zeka ile soyuldu. Bankanın fonlarından 35 milyon dolar kaybolurken, kullanılan yöntem pes dedirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yapay zeka kullanılarak gerçekleştirilen bir soygun, dünyanın gündemine oturdu. Forbes'un haberine göre, tam 35 milyon doların çalındığı soygunda hırsızlar, ilginç bir yöntem kullandı.

YAPAY ZEKAYLA SESLERİ TAKLİT ETTİLER

2020 yılının başlarında gerçekleşen soygunda, ülkenin en büyük bankalarından olan Centennial Bank hedef alındı. Buna göre, Centennial Bank'ın müdürünü arayan hırsızlar, yapay zeka yardımıyla bankanın müşterisi olan şirket yöneticilerinin seslerini taklit etti.

Şirket yöneticilerinin sesini tanıyan banka müdürü, bu aramalarda talep edilen 35 milyon dolarlık transferlere izin verdi.

Yapılan kontrollerde tüm prosedürlerin normal gözükmesinin ardından banka müdürü, yapay zekayla konuştuğunu bilmeden işlemleri onayladı.

İddiaya göre aralarında Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan Bin Muhammed Bin Raşid El Maktum'un da bulunduğu 17 kişinin hesaplarına ses taklidi yöntemiyle ulaşan hırsızlar, büyük bir vurgun gerçekleştirdi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından BAE'li yetkililer, Centennial Bank'ın ABD merkezli hesaplarına gittiği belirlenen bazı fonlar için ABD polisinden yardım istedi.

Olay, yapa zeka kullanılarak ses taklit edilen ve bu yolla yapılan en büyük soygun olarak tarihe geçti.

(Sabah)

İsrail ile BAE arasında vizesiz seyahat tarihi belli oldu

 

BAE, tek dozluk Rus aşısı Sputnik Light'ı onayladı

 

BAE Başbakanı, oğlunu Maliye Bakanı olarak atadı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)