BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE, Pakistan'a yardımı 3 milyar dolara çıkardı----

BAE, Pakistan'a yardımı 3 milyar dolara çıkardı

BAE, Pakistan'a yardımı 3 milyar dolara çıkardı
12 Ocak 2023 - 15:43 www.finansgundem.com

BAE, Pakistan'a 1 milyar dolarlık yeni bir kredi sağlamayı ve mevcut 2 milyar dolarlık krediyi yenilemeyi kabul etti.


Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Pakistan'a mali yardımını 3 milyar dolara çıkarmayı kabul ettiğini bildirdi. Bunun, ekonomik kriz altında sarsılan Güney Asya ülkesi için döviz rezervlerini desteklemek için bir anahtar hamle olduğu belirtildi.

Pakistan Başbakanlık Ofisi, BAE Devlet Başkanı Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan'ın Başbakan Shehbaz Sharif ile görüşmesinin ardından 1 milyar dolarlık yeni bir kredi sağlamayı ve mevcut 2 milyar dolarlık krediyi yenilemeyi kabul ettiğini açıkladı.

BAE'nin desteği, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın Pakistan merkez bankasındaki mevduatı 5 milyar dolara çıkarmayı değerlendirdiği açıklamasından iki gün sonra geldi. Bu haftanın başlarında da, Pakistan, ülkenin üçte birini sular altında bırakan ve büyümesini yarı yarıya azaltan sellerin ardından 10 milyar dolardan fazla yardım taahhüdü almıştı.

Pakistan ekonomisi, Uluslararası Para Fonu ile kredi taksitlerinin ödenmesini geciktiren vergi hedefleri nedeniyle bir çıkmaza girdikten sonra fon sıkıntısı çekiyor. Ülke, bir aydan az ithalatı kapsayan döviz rezervlerinin 5,85 milyar dolara düşmesiyle dolar sıkıntısıyla karşı karşıya.

Açıklamada, iki ülkenin yatırım işbirliğini derinleştirme ve yatırım entegrasyon fırsatlarını etkinleştirme konusunda da mutabık kaldığı belirtildi. BAE, geçen yıl çeşitli sektörleri kapsayan Pakistan şirketlerine 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.

Dünya Bankası'ndan Pakistan’a 1,69 milyar dolar

 

Dünya Bankası'ndan Pakistan'a yardım

 

Pakistan'da sel felaketi 30 milyar dolara mal oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)