BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabuşçu'dan Meclis'i karıştıran paylaşım----

Babuşçu'dan Meclis'i karıştıran paylaşım

Babuşçu'dan Meclis'i karıştıran paylaşım
26 Şubat 2015 - 19:42 www.finansgundem.com

Cumhuriyet'e "reklam arası" diyen AK Partili Milletvekili Tülay Babuşçu'dan yine olay yaratacak bir paylaşım geldi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nın tartışmalara yol açan 'Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık Reklam arası sona erdi' twitinin ardından bugün 'Başkan RTE' isimli kullanıcının 'Bizans dostu kahpe İnönü' tiwitini retweetledi. 1 saat sonra da bu twiti sildi.

Twitter'da 'BAŞKAN RTE' isimli kullanıcının 'Bizans Dostu Kahpe İsmet İnönü' yazılan bu başlığın altına ise şu ifadelere yer verildi: "Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP'liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan'ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan'da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi."

SİLDİ
Bu twiti AK Parti Balıkesir Milletvekiil Tülay Babuşçu, 1 saat sonra sildiği görüldü.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Bir milletvekilinin Türkiye Cumhuriyetinin kurucularından 2'nci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ile ilgili böyle bir twit paylaşmasını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Aynı zamanda aynı kınamayı iktidar partisinin gurubunun da yapmasını diliyorum. Neyzen Tevfik'in meşhur bir şiiri var. 'Ne ararsın tanrı ile aramda' Bu şiirin son kıtasını Tülay Babuşçu'ya ithaf ediyorum. Kendisini meczup, sapkın ve şerefsiz ilan ediyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, böyle bir bilginin taraflarına ulaşmadığını belirterek, "Suç şahsidir. Ak parti grubuna dönük bir suçlamada bulunamaz hiç kimse. Burada ifade edildiği gibi ifadeler kullanıldıysa ve gerçek kişi olarak bu ifadeler kullanılmışsa biz AK Parti olarak böyle bir ifadeye tasvip etmeyiz. Gerekli araştırmalara yapacağız"dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, Böyle bir ifade kabul edilebilir değildir. Bu ifadeyi kullanan hakkında gerekli disiplin işlerini başlatacaktır"dedi.

TBMM Grup Başkanvekili Sadık Yakut ise "İlgili partinin gereğini yapmasını temenni ediyorum"dedi.

ÖZÜR DİLEDİ
Tepkiler üzerine söz alan Tülay Babuşçu, "Başlığı fark etmeden retweet yaptığım içerikle ilgili özürlerimi sunuyorum. Bir kastım yoktu. Dikkatsizlik sonucu olmuştur. Huzurlarınızda tekrar rahmetle anıyorum ruhu şad olsun. Hepinizden özür diliyorum. Ardından TBMM başkanvekili Sadık Yakut birleşime 10 dakika ara verdi.

GERGİNLİK ÇIKTI
Verilen ara sırasında CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti grubunun ön sırasında bulunan Babuşçu'ya sözlü tepki gösterdi. Unun üzerine gerginlik çıktı ve AK Parti ile CHP'li milletvekileri arasında tartışmalar yaşandı. Ardından iki partinin milletvekillerini araya giren diğer milletvekilleri uzaklaştırdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)