BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBabadan oğula devir teslim----

Babadan oğula devir teslim

Babadan oğula devir teslim
08 Kasım 2013 - 02:46 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en büyük perakendecilerinden biri olan Mudo'nun kurucusu Mustafa Taviloğlu, görevini oğlu Ömer Taviloğlu'na bırakıyor

Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu, görevini oğlu Ömer Taviloğlu’na bırakıyor. Atlas Okyanusu’nu geçmeye hazırlanan Taviloğlu, “Ömer de çocuğum, Mudo da. Bir çocuğumu öbürüne emanet edeceğim” yorumunu yaptı.

FİTAŞ’ta 12 metrekare bir dükkanla başlıyor Mudo’nun macerası... Mustafa Taviloğlu, can dostu Doğan Gürün ile isimlerinin baş harflerinden yaratıyor makanın adını. Bugün 27 ilde, 100 bin metrekareye ulaşan 116 mağazayla Türkiye’nin en büyük perakendecilerinden biri. Pek çok ilke imza atan Mudo, 2014’te 50’nci yılını kutlayacak. Mudo ikinci yarım asıra bir dizi yenilikle giriyor. Mustafa Taviloğlu, yönetim kurulu başkanlığı görevini oğlu Ömer Taviloğlu’na bırakıyor. Mustafa Taviloğlu, “Ömer de çocuğum, Mudo da çocuğum. Bir çocuğumu öbürüne emanet edeceğim. Artık zamanı geldi. Zaten bir süredir bunun çalışmalarını, alt yapısını hazırlıyorduk. Profesyonel kadrolarımızı güçlendirdik. Mudo daha çok 50 yıllar görecek” dedi.

EMEKLİ ONURSAL BAŞKAN

Onursal başkan sıfatıyla gerekli   olduğunda katkı sunmaya devam edeceğini söyleyen Mustafa Taviloğlu, klasik emekli bir onursal başkan olmayacağını belirtti. Taviloğlu şöyle konuştu: “Ben hizmet etmeye devam edeceğim. Mudo’ya da kendi perakende sektörümüze de... Hatta başka sektörlere de katkı sunmaya  hazırım. Ömer de her konuya hakim. İçim çok rahat. Allah herkese nasip etsin.”

TEKNEYLE OKYANUSU AŞACAK

Taviloğlu, tekneyle okyanusu aşma hayalini de nihayet gerçekleştirmeye vakit bulduğunu belirterek, “Bunun hayalini uzun zamandır kuruyordum. Şimdi 29 Kasım’da Kanarya adalarından yola çıkıyoruz. 15 günlük yolculuğun ardından Karayiplere varacağız. Bu macerayı Halis Komili, Burhan Karaçam ve Murat Dural birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

DİJİTAL DEVRİM

MUDO, son dönemde teknoloji alanında yaptığı atılımlarla da dijital alemin en çok konuşulanlarından oldu. Mudo 2.0 ismi verilen dijital devrimde marka önce Mudo Look isimli dijital dergiyi çıkardı. Toplam 26 bin kişi dergi aplikasyonunu indirdi. Tüketiciye ürünlerin detaylarını inceleme ve cep telefonundan ödeyerek kasa kuyruğundan kurtulma imkanı veren Mudo Mobil uygulamasını ise 12 bin kişi cep telefonuna indirdi. Mudo Concept için yaptıkları son uygulamayı Mudo Genel Müdürü Barış Karakullukçu şu sözlerle aktardı: “Mobilya gibi geniş hacimli ürünlerin tamamını sergilemek zordur. Bizim 45 bin çeşit ürünümüz var. Normalde mağazaya giren tüketici, bir satış asistanına sorular sorar. Ne arıyor, nasıl özelliklere bakıyor, baktığı ürünün farklı renk ve alternatifleri neler... Bütün bunları eline aldığı tabletten kendi görebilecek. Mağazada olmayanı görebilecek.”

TUNAMAN PASAJI DÖNÜŞÜYOR

MUDO, Nişantaşı’nda Milli Reasürans şirketine ait Tunaman Pasajı’nın 2.200 metrekarelik alanını 2007 yılında kiralamıştı. Pasajdan çıkan esnafın dükkanlarını tek tek kiralayan ve tamamı boşalana kadar bekleyen marka, pasajın içini tamamen Mudo Concept’e dönüştürüyor. Barış Karakullukçu, “Pasajın dış cephesinde mağazası bulunan markalar ise devam ediyor. Böylece Mudo Concept 3.000 metrekare büyüklüğe ulaştı. Hatta Ahmet Kaleli gibi markalara kendi içimizde yer verdik. Sanatevini aynen tuttuk” dedi.
DUBAİ MAĞAZASI KAPANIYOR

BARIŞ Karakullukçu, Dubai’de açtıkları mağazayı yavaş yavaş kapattıklarını belirterek, “Orada doğru olmayan bir partner seçtik. Şimdi kapanıyor. 2015’te tekrar yurtdışına açılacağız. Ama önce müşteri deneyimi yılı ilan ettiğimiz 2014’te 50’nci yılı kutlayacağız” dedi. (Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)