BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBabacan'dan G20'de uyarı----

Babacan'dan G20'de uyarı

Babacan'dan G20'de uyarı
18 Şubat 2013 - 06:51 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, uluslararası sorunlar çözülmezse piyasalara endişenin yeniden hükmedeceğini söyledi

Rusya'nın Başkenti Moskova'da yapılan G-20 Bakanlar Toplantısı'nın kapanışında konuşan Babacan, finansal piyasalardaki gelişmeler göz önünde bulundurulursa bu G-20 toplantısının nispeten daha sakin bir ortamda gerçekleştiğini söyledi.
Babacan, ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın aldığı kararlarla piyasaları, ülkelerinin iflasına izin vermeyeceklerine ikna ettiklerini belirterek, "Karar vericiler olarak bizlerin bu sakin ortamdan istifade ederek gerekli fakat zor kararları almamız gerekiyor" dedi.
Babacan, "Temel sorunlar çözülemezse, bir noktada piyasalara endişenin yeniden hakim olabileceğini ve bunun, hiç beklenmedik bir hızda gerçekleşebileceğini" söyledi.
Babacan, tüketicilerin geleceğe dair olumsuz beklentileri varsa harcama yapmayacaklarını, şirketlerin geleceğe güvenle bakamıyorlarsa yatırım yapmayacaklarını vurgulayarak, güven ortamının nasıl sağlandığının, uygulanan ekonomi programının sahipliği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
"Para politikaları açısından olağanüstü bir dönemden geçiyoruz" diyen Babacan şöyle devam etti: "Para politikalarının nasıl ve ne zaman normale döneceğiyle ilgili öngörülebilirliğin sağlanması gerekiyor. Aksi taktirde sadece merkez bankaları sorunlara çare bulmaya devam ederse bu çözümler sürdürülebilir olmayacaktır ve belli bir noktadan sonra piyasalara endişe hakim olmaya başlayacaktır."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)