BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan'dan Cumhur İttifakı'na ilginç teklif----

Babacan'dan Cumhur İttifakı'na ilginç teklif

Babacan'dan Cumhur İttifakı'na ilginç teklif
20 Mayıs 2023 - 13:36 www.finansgundem.com

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, yaptığı bir açıklamada "Eğer Cumhur İttifakı anayasa değişikliği konusunda 'gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Babacan, "Eğer Cumhur İttifakı anayasa değişikliği konusunda 'gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız" dedi. CHP listelerinden seçilen milletvekilleri içinse "15 arkadaşımız da hak etmiştir" ifadelerini kullandı.

28. dönem milletvekili genel seçimlerinde Millet İttifakı'ndan 39 aday CHP listelerinden meclise girdi. Meclisteki yemin töreni sonrası bu isimlerin partilerine dönmesi bekleniyor.

CHP, 2018 seçimlerindeki milletvekili sayısının altına düşecek. Bu durum CHP'liler arasında rahatsızlığa yol açarken bir açıklama da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi.

"15 milletvekili çıkardınız ama aldığınız vekil oranında katkınız olmadı" eleştirilerine Babacan, "15 arkadaşımız helalinden seçilmiştir" yanıtını verdi.

Ali Babacan, "Evet bu eleştiri sadece DEVA Partisi için değil aynı zamanda CHP'nin listesinden seçime giren diğer partiler için de geçerli bir eleştiri onun farkındayız. Biz gayet kendimizden eminiz. Bu 15 arkadaşımızın 15'i de hakkıyla helalinden seçilmiştir. Hak etmişlerdir, bu konuda en ufak bir kaygımız yok." ifadelerini kullandı.

Babacan’ın kullandığı “Biz şu noktadayız. Eğer Cumhur İttifakı herhangi bir noktada anayasa değişikliğiyle alakalı ‘gelin beraber çalışalım’ derse çalışmaya hazırız. Biz onlara da gelin beraber çalışalım deriz ben onu söyleyeyim.” ifadeleri dikkat çekti.

Ardından “iktidar kanadından parlamenter sisteme dönüş talebi gelmesi halinde de destek veririz” dedi.

CHP kanadından yapılan eleştirilere Babacan "Seçim sonuçları beklenenin altında çıkınca herkes bir suçlu arıyor" yorumunu yaptı ve "Şu var tabii, seçim sonuçları beklenenin altında çıkınca herkes bir suçlu arıyor. Bazen partiler bu suçluyu kendi içinde arar, bazen beraber hareket ediyorsanız başka partiler suçlumu diye. Toplumda bunun suçlusunun arayışı olur, şu olur bu olur." sözlerini kullandı. (CNN Türk)

Babacan: Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak iktidarın görevidir

İnce: Babacan'ın Kemal Bey'e oy vereceğinden şüpheliyim

Reuters: Babacan ekonomiden sorumlu CB yardımcısı olacak