BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBabacan'dan ciddi Merkez uyarısı!----

Babacan'dan ciddi Merkez uyarısı!

Babacan'dan ciddi Merkez uyarısı!
13 Şubat 2015 - 08:49 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya yöneltilen eleştirilere yanıt verdi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya yöneltilen eleştiriler sonrasında dün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan kuvvetli bir uyarı geldi: “Bunlar siyasi polemik haline gelirse ülke komple zarar görüyor. O ülkede risk primi, faizler yükseliyor. Kurla ilgili yetki ve sorumluluk Merkez Bankası’nındır.”

TRT Haber’de konuşan Babacan, hükümetin telaffuz edilen bir kur hedefinin olmadığını belirterek, “Merkez Bankamızın birinci önceliğine bakıyoruz, fiyat istikrarı, yani enflasyonla mücadele. Birinci önceliği böyle tanımlanmış bir merkez bankasının, ‘kurlar beni ilgilendirmez’ demesi mümkün olmuyor. Merkez Bankamız, kur hareketlerini yakından takip ediyor ve gerekirse de gerekli müdahaleleri yapıyor. Şahısların kendine ait tahminleri, gönlünden geçenleri olabilir. Her bakanımıza sorsanız, ‘senin gönlünden geçen kur nedir?’ diye, her birinden ayrı ayrı cevap alabilirsiniz. Normalde hiçbirinin bir şey söylememesi lazım. Çünkü hükümetin resmen bir kur hedefi yoksa, telaffuz edilen kurun tamamen şahsi bazda olacağını baştan kabul etmek lazım” dedi.

İLETİŞİM TEK KANALDAN

Nihai değerlendirmeyi herkesi dinledikten sonra, Para Politikası Kurulu’nun (PPK) yaptığını belirten Babacan, “Bunun hükümet açısından günlük bir tartışma konusu olması gerektiğini de doğru görmüyoruz. Çünkü hangi ülkede bunlar, böyle günlük siyasi polemik haline getirilirse, sonuçta o ülke komple zarar görüyor, o ülkede risk primi, faizler yükseliyor, öngörülebilirlik azalıyor. Kurlarla ilgili iletişim olacaksa, bunun Merkez Bankası’ndan yapılmasını  önemli görüyoruz. Sorumluluk ve yetki onlarda. Dışarıdan herkesin görüşü olur ama nihai değerlendirmeyi Merkez Bankası yapar” dedi.

24 ŞUBAT’I BEKLEYELİM

Merkez Bankası’nın politikalarında bir hata görüp görmediğine ilişkin soru üzerine Babacan, “Arkadaşlar eleştirileri dinliyor, karar verme anı geldiğinde de 7 kişi bir odaya kapanıyor ve nihai karar veriyorlar. PPK’nın kararı hakkında yorumda bulunmayız. Tartışıldıkça öngörülebilirlik azalıyor, risk algısı yükseliyor, risk algısı yükselince de risk primleri yükseliyor ve bütün piyasa göstergelerine yansıyor. Dolayısıyla 24 Şubat tarihini bekleyelim, PPK kararını hep beraber görelim” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)