BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan'dan Avrupa'ya reform çağrısı----

Babacan'dan Avrupa'ya reform çağrısı

Babacan'dan Avrupa'ya reform çağrısı
11 Nisan 2014 - 13:54 www.finansgundem.com

Washington'daki panelde konuşan Başbakan Yardımcısı Babacan, Avrupa ekonomisinin durgunluktan çıkmasını olumlu değerlendirdi, reform çağrısı yaptı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa ekonomisinin durgunluktan çıkmasının çok olumlu olduğunu ancak yapılması gereken reformlar olduğunu söyledi.

Babacan, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) bahar dönemi toplantıları dolayısıyla geldiği Washington’da Bertelsmann vakfı tarafından düzenlenen "Dengedeki Dünya: Daha Çok Fikir, Daha Az Politika" başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı.

Başbakan Yardımcısı Babacan, Avrupa ekonomisinin durgunluktan çıkmasının çok olumlu olduğunu ancak yapılması gereken reformların bulunduğunu vurguladı.

Oluşturulmakta olan mali birlik ve banka birliğinin iyi bir yolda ilerlediğini ama hala yapılması gereken işlerin bulunduğunu da dile getiren Babacan, yapısal reformların yürütülmesinde ülkeler arasındaki farklılığa işaret etti. Babacan, reformların zorlu bir süreç gerektirdiğini ve uygulayanların politik bedellerle karşılaşabildiğini ancak yine de rehavete kapılınmaması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Birliği'nin tek paraya geçme sürecinin kilometre taşı Maastricht Antlaşması'nın iyi düzenlendiğini ancak yaptırım mekanizmalarının zayıf olduğunu anlatan Babacan, bugün gelinen noktada Avro ülkelerinin Avrupa Merkez Bankası tarafından yoğun bir şekilde desteklendiğini, merkez bankası kaynaklarına yüklenmenin uzun süreli sürdürülebilir bir politika olmadığını bildirdi.

Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna sorununa da değinen Babacan, Rusya’nın Kırım’a müdahalesinin uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkati çekti. Babacan, Rusya’nın Kırım’ı ilhakından sonra "şimdi sıra nerede" sorusunun sorulmaya başlandığını dile getirerek, Abhazya, Güney Osetya, Belarus ve Moldova’nın bir sonraki müdahalenin adresleri olarak gündeme geldiğini söyledi.

Avrupa ülkelerinin Rusya’nın sağladığı enerjiye olan bağımlılığının bir gerçek olduğuna işaret eden Babacan, bu durumun yaptırımları etkilediğini sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)