BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan'a Meclis'i terk ettiren olay!----

Babacan'a Meclis'i terk ettiren olay!

Babacan'a Meclis'i terk ettiren olay!
26 Mart 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

Sigorta devi Lloyd’s’un Türkiye’de faaliyet göstermesine imkân tanıyan maddelerin torba yasadan çıkmasına Ali Babacan’ın tepki gösterdiği iddia edildi

Ak Parti, torba yasa kapsamında dünyaca ünlü sigorta devi Lloyd’s’a Türkiye’nin kapılarını açmaktan son dakikada vazgeçti. Ak Partili milletvekillerinin sigorta sektöründe yerli şirketler aleyhine bir durum oluşturacağı yönündeki endişeleri üzerine, Lloyd’s’a ilişkin iki madde önergeyle teklif metninden çıkarıldı. Düzenlemenin korunması için son dakikaya kadar grup kurmaylarıyla görüşmeler yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çabası sonuçsuz kalıp madde metinden çıkarılınca sinirlenerek Meclis’ten ayrıldı.

BEŞ MADDE METİNDEN ÇIKARILDI

Milliyet'in haberine göre, TBMM Genel Kurulu, önceki geceki mesaisiyle, 35 bini bu yıl kullanılmak üzere Milli eğitim Bakanlığı’na 47 bin öğremen kadrosu ihdas edilmesini öngören ve evlilik yaşının düşürülmesi için çeyiz-konut desteği getiren torba kanun teklifinin 15 maddeden oluşan 1. bölümünü kabul etti. Ak Parti’nin önergeleriyle bu bölümdeki beş madde metinden çıkarıldı.

Tekliften düşürülen 3 madde ile, “kâr dağıtımına bağlı vergi kesintisi oranlarını halka açık anonim  şirketler için farklı oranlarda belirlemeye Bakanlar Kurulu’nun yetkili olması; sermaye şirketlerinin birleşme, devir ve bölünme işlemlerine taraf olmalarından kaynaklanan sermaye artırımlarının, indirim hesaplamasında dikkate alınmaması; kâr dağıtımına bağlı vergi kesintisi oranlarını, halka açık anonim şirketler için farklı oranlarda belirleme konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki verilmesi” öngörülüyordu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)