BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan: Yerli ve milli kriz yaşıyoruz----

Babacan: Yerli ve milli kriz yaşıyoruz

Babacan: Yerli ve milli kriz yaşıyoruz
08 Ocak 2022 - 12:54 www.finansgundem.com

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, döviz kurundaki dalgalanma ve fiyat artışlarını değerlendirdi. Babacan, "Şu anda Türkiye'de yaşadığımız ev yapımı, el yapımı, yerli ve milli bir kriz" dedi.

Youtube'de İlker Canikligil'in sorularını yanıtlayan Babacan, "Şu anda Türkiye'de yaşadığımız ev yapımı, el yapımı, yerli ve milli bir kriz" ifadelerini kullandı.

Babacan, Ekonomi Bakanlığı yaptığı dönemde politikalarını Kemal Derviş’ten aldığı argümanlarını "Siz aslında Kemal Derviş'in programını mı devam ettirdiniz?" diyerek soran Canikligil’e "Aklın yolu bir. İstişareyle, ortak akılla, bilim temelinde bir plan yaparsanız ve bunu uygulayabilirseniz iyi sonuç alırsınız" yanıtını verdi.

Babacan, AK Parti'nin kuruluşunda hazırladıkları ekonomi programında Derviş’in kendilerince makul gördükleri politikalarını alarak iktidarlarında uyguladıklarını söyledi.

2002-2007 yılarının 'Türkiye'nin en başarılı dönemi' olduğunu söyleyen Babacan, kendisi göreve geldiğinde 1.51 seviyelerinde olan dolar kurunun 1.29’a kadar gerilediğini belirterek, ihracatın da aynı dönemde 36 milyar dolardan 132 milyar dolara yükseldiğini aktardı.

Babacan, kendi döneminde dünyada bir 'para bolluğu' olduğu iddialarını da yalanlayarak, "O dönem zor şartlarda biz bunu başardık" ifadelerini kullandı.

Babacan: Bu kadar büyük gidiş geliş ekonomiye çok ağır gelir

 

Babacan: Hazine faizleriyle ilgili nas yok muymuş?