BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBabacan ve Şimşek piyasada nasıl yorumlandı----

Babacan ve Şimşek piyasada nasıl yorumlandı

Babacan ve Şimşek piyasada nasıl yorumlandı
16 Eylül 2014 - 14:32 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarını piyasa nasıl yorumladı...

Piyasa, İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ve Torba Yasası'nın detaylarını anlatan Mehmet Şimşek'in açıklamalarını izledi.

İş Yatırım Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in açıklamalarını analiz etti. İşte o rapor...

"Babacan ve Şimşek'in Açıklamaları

İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin dengeli büyümeyi amaçlamasını, bu nedenle hali hazırda yüksek seyreden enflasyon ve cari açığın düşürülmesinin temel öncelik olduğunu belirtti. Amerika Merkez Bankası'nın adımlarının
ekonomi yönetimi tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Babacan, sıradaki adımlar konusunda karamsar olmamak gerektiğini vurguladı. Başbakan Yardımcısı, Avrupa Merkez Bankası'nın son dönemde açıkladığı paketin Türk Bankacılık sisteminin finansmana ulaşması için daha önemli olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca, gıda enflasyonunu kontrol altına almak için bir komitenin kurulacağı belirtildi.

Başka bir basın toplantısında son torba yasa kanunu hakkında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, kamu alacakları kapsamınsa 67 milyar TL'lik bir miktarın söz konusu olduğunu ancak matrah arttırımı olmadığı için 2011 yılındaki yapılandırma kadar başarılı bir durumun zor olduğuna değindi. Ayrıca Şimşek, kredi notunda bir değişiklik beklemediğini ve mevcut ekonomik dinamikleri dikkate alındığı bir analizin not değişikliği ihtimalini ortadan kaldırdığını sözlerine ekledi."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)