BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan: Merkez Bankası’nı izleyin----

Babacan: Merkez Bankası’nı izleyin

Babacan: Merkez Bankası’nı izleyin
19 Nisan 2015 - 10:53 www.finansgundem.com

“Herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesini tavsiye ediyorum."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 oturumları kapsamında bulunduğu ABD’nin başkenti Washington'da AA ve TRT’nin sorularını yanıtladı.  Babacan, Türkiye’nin bu yıl G20 dönem başkanlığının yanı sıra IMF’de Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri başkanlığını da yürüttüğünü belirtti. G20’nin dünya ticaretinin yüzde 75’i, nüfusunun yaklaşık üçte ikisi ve ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturduğunu vurgulayan Babacan, Türkiye olarak, temsil gücü bu kadar yüksek bir yapının başkanlığını üstlenmekten "büyük bir onur" duyduklarını bildirdi.
 
IMF Başkanı Christine Lagarde’ın “Türkiye’nin başkanlığı güçlü ve dürüst” yorumunun hatırlatılması üzerine Babacan, "Biz çok şükür içi dolu bir G20 dönem başkanlığı yapıyoruz. Bunu da herkes takdir ediyor” dedi.
 
MERKEZ KURA KAYITSIZ KALAMIYOR
 
Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, TL’deki değer kaybına ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:  "Benden, 12,5 yıllık iktidarlık dönemimizde kurlarla alakalı bir açıklama duymadınız. Çünkü serbest kur rejimi uyguluyoruz. Ama ben hep şuna da vurgu yapıyorum: Eğer, kurlarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir açıklama varsa, o da Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalardır ve açıklamalarından öte Merkez Bankamızın yaptıklarıdır. Serbest kur rejimi uyguluyoruz, ancak kurdan enflasyona geçişgenlik olduğu için Merkez Bankası tabii ki kur konusunda kayıtsız kalmıyor, kalamıyor. Herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesini tavsiye ediyorum."
 
CARİ AÇIKTA YÜZDE 4 GÖRÜLEBİLİR 
 
Babacan, petrol fiyatlarının Türk ekonomisine etkilerine yönelik başka soru üzerine, varil başına 40 dolara kadar inerek dibi gören petrol fiyatlarının son zamanlarda 60 dolara kadar yükseldiğine dikkati çekerek, petrol fiyatlarındaki bu sert dalgalanmaların da tahmin konusundaki belirsizliği artırdığını söyledi. Buna karşın, enerji fiyatlarındaki düşüşün küresel ekonomiye net etkisinin olumlu olduğunu belirten Babacan, “Petrol fiyatları, eğer düşük seviyelerde kalmaya devam ederse, bizim bu yılki cari açığımız uzun bir zamandan sonra yüzde 4’lü rakamları görebilir” öngörüsünde bulundu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Başarı nedir. Bu mu?21 Nisan 2015 10:33

    Şimdi Babacan iyi bir bakanmı yani AB ve dış para kaynaklarına para aktaran, Türkiye ekonomisini küçülten, 17 milyon fakir yaratan bir ekonomi oluşturan, dış ve iç borcu patlatan, yarattığı tüketim ekonomisi ile hane halkını borç batağına sokan ve en zengin kesime toplam ülke kaynağının 2002 de %39 olan oranını %54 e çıkartan bu zatın neresi başarılı