BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan: Krizin etkileri devam ediyor----

Babacan: Krizin etkileri devam ediyor

Babacan: Krizin etkileri devam ediyor
06 Nisan 2015 - 18:35 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hindistan Sanayi Konfederasyonu'nun (CII) Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelişmiş ülkelere kıyasla daha dinamik bir görünüm sergileyen gelişmekte olan ülkelerin yatırım ve ticaret merkezleri olmaya devam ettiğini söyledi. 

Babacan, Hindistan Sanayi Konfederasyonu'nun (CII) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Hindistan arasında tarihi bir dostluk bulunduğunu, iki ülkenin de istikrarlı bir yönetim ve dinamik bir ekonomiye sahip olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda iki ülke arasında artan üst düzey ziyaretlerin önemli kazanımlar ortaya koyduğunu belirten Babacan, iki ülkenin potansiyelinin daha fazlasını hak ettiğini belirtti.

Dünyanın en iyi 20 ekonomisi arasında bulunan iki ülkenin de G20 üyesi olduğunu anımsatan Babacan, G20 gündeminde Hindistan'la çok yakın çalıştıklarını ifade etti.

G20 Dönem Başkanlığında kapsayıcılık, uygulama ve yatırım konularına öncelik vereceklerini anlatan Babacan, şunları kaydetti: 

"Kapsayıcılık ile KOBİ'lerin dünya çapında güçlendirilmesini amaçlıyoruz. KOBİ'lerin nasıl ekonomiler içinde gittikçe daha fazla paya sahip olacağını, daha fazla girişimcilik, Ar-Ge, inovasyon, ve istihdam ortaya koyacağı üzerinde çalışıyoruz. Kapsayıcılığın bir başka boyutunda ise G20'nin düşük gelir düzeyindeki ülkeleri nasıl gelişmekte olan ülkeler haline getirebileceği üzerine çalışıyoruz. Diğer taraftan kadınlara yönelik W20 oluşumuyla kadınların iş yaşamında etkinliğinin ve rollerinin artırılması ve daha fazla kadın girişimci olması için çalışıyoruz."

G20 bünyesindeki ülkelerin ortaya koydukları yapısal planların uygulamasında sıkıntı olduğuna işaret eden Babacan, OECD ve IMF tarafından oluşturulacak bir takip mekanizmasının yakında devreye alınacağını söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Babacan, altyapı yatırımı konusunun sadece gelişmekte olan ülkeler için değil, gelişmiş ülkeler için de önemli olduğunu vurgulayarak, "Kamu altyapı yatırımlarında özel sektör kaynağı bir kanal olmalı. G20'de özel sermayenin nasıl kamu altyapı yatırımları için daha çok mobilize edileceği, kamu-özel ortaklıklarının nasıl standartlaştırılacağı ve yasal çerçevesinin oluşturulacağıyla ilgili çalışıyoruz" dedi. 

Global krizin etkileri devam ediyor
Global ekonomide 2007-2008 krizinin etkilerinin hala devam ettiğini ve krizin farklı yüzlerle sürdüğünü ifade eden Babacan, "Gelişmiş ülkelere bakıldığında ABD canlanıyor. Avrupa'nın canlanması maalesef hala zayıf. Japonya da canlanıyor fakat sürdürülebilir bir büyüme göremiyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde ise daha dinamik bir görünüm var. Gelişmekte olan ülkeler yatırım ve ticaret yeri olmaya devam ediyor. Belki gelişmekte olan ülkelerin ortalama büyüme hızı son 10 yıldaki kadar yüksek olmayacak. Ama gelişmekte olan ülkelerdeki büyüme hızı gelişmiş ülkelerden daha yüksek olacak" ifadelerini kullandı. 

Gelişmekte olan ülkelerin kamu maliyesi ve bankacılık sistemlerini daha güçlü hale geldiğini, değişimler karşısında esneklik kazandıklarını ve ekonomi yönetimlerinin deneyimlerinin arttığını anlatan Babacan, G20 kapsamında daha iyi ve etkili bir iletişimle ekonomilerin geleceğini garanti altına alma yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Sürdürülebilir ve kaliteli büyümenin önemine dikkati çeken Babacan, mali, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik ile birlikte düşünülmesi gereken büyümenin, ülkedeki bankacılık sisteminin sağlıklı yapısını ve bütçe dengelerini garanti altına alması gerektiğini kaydetti.

Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin son 12 yılda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini aktararak, gerçekleştirdikleri yatırımlar ve yapısal reformlarla Türkiye'nin her alanda daha iyi bir ülke haline geldiğini ifade etti. 

Türkiye'de istihdam kuşağının büyüdüğünü belirten Babacan, son 6 yılda toplam 6 milyon, geçen yıl ise 1,3 milyon istihdam oluştuğunu aktardı.

Gerçekleştirdikleri yapısal reformların önemine değinen Babacan, birçok uluslararası şirketin ve kurumun bölgesel merkezini Türkiye ve İstanbul'dan yönetmeye başladığını dile getirdi. 

Bütün G20 ülkelerinin yapısal reforma ihtiyacı olduğunu aktaran Babacan, "Türkiye'de 25 başlık altında 1.200 eylem planın içeren kapsamlı bir reform gündemi açıkladık. İnanıyoruz ki bunlar sürdürülebilir büyümeyi ve öngörülebilirliği artıracak" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Babacan, daha sonra, B20 Türkiye Hindistan Bölgesel İstişare Forumu'nda, Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı faaliyetleri ve B20 çalışmaları hakkında katılımcılara hitap etti. Babacan, ziyaret kapsamında Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley ile de bir toplantı yaptı. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)