BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan: Boğaziçi’ne iki yeni fakülte tahrik edici bir karar----

Babacan: Boğaziçi’ne iki yeni fakülte tahrik edici bir karar

Babacan: Boğaziçi’ne iki yeni fakülte tahrik edici bir karar
06 Şubat 2021 - 16:59 www.finansgundem.com

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yeni fakülte kurulmasını “Oldukça tahrik edici bir karar olarak görüyorum” sözleriyle değerlendirdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de gazeteci Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananları değerlendirdi.

“HÜKÜMETİN TAVIRI SON DERECE ÜZÜCÜ”
Boğaziçi Üniversitesi'nin çok köklü ve önemli bir üniversite olduğunu belirten Babacan, “Bu üniversitemiz maalesef son iki haftadır ülkenin gündemine negatif bir şekilde girmiş durumda. Rektör ataması, ardından yaşanan gösteriler ve bu gösteri yürüyüşleri olsun, toplantılar olsun bunlarla ilgili hükümetin ve kolluk kuvvetlerinin katı ve aşırı tutumu, kullanılan ileri ifadeler gerçekten bizi son derece üzdü ve açıkçası ağırımıza da gitti. Böylesine bir eğitim kurumunda böyle olayların yaşanması, hükümetin aldığı tavır, hükümet ortaklarının aldığı tavır son derece üzücü ama bir o kadar da kaygı verici” şeklinde konuştu.

“KAYGIYLA TAKİP EDİYORUZ”
Öğrencilere yönelik söylemlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Babacan, “Hükümetin iki ortağı neredeyse torunları yaşındaki gençlerle uğraşıyorlar, gençlere ‘terörist' diyorlar, gençleri düşman ilan ediyorlar, gençlere ‘yılan' ifadesini kullanıyorlar. Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil. Hem üzüntüyle hem de kaygıyla takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET DÜŞMAN ÜZERİNDEN BESLENİYOR”
“Hükümetin gerçekten arayıp da bulamadığı bir tablo aslında. Çünkü hükümet düşman üzerinden besleniyor, karşıt taraflar üzerinden şu anda besleniyor” diyen Babacan, “Ülkenin sorunlarına çözüm üretemedikleri için, hiçbir alanda bu ülkenin temel sorunlarına çözüm bulamadıkları için ancak karşıtlık üzerinden bir iç siyaset yürütüyorlar. Yani diyorlar ki, ‘bakın düşman çok onun için bize destek verin'. Tamamen böyle yürüyen bir siyasi çizgi var” açıklamasında bulundu.

“BU KARAR OLDUKÇA TAHRİK EDİCİ”
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Boğaziçi Üniversitesi’ne Hukuk ve İletişim fakülteleri kurulmasına tepki gösteren Babacan, “Bu son kararı açıkçası ben oldukça tahrik edici bir karar olarak görüyorum. Çünkü öğrencilerin zaten ciddi bir rahatsızlığı var, öğretim üyelerinin ciddi bir rahatsızlığı var. Böyle bir karar adeta yatışmakta olan durumu tekrar yeniden alevlendirmeyi de sağlayabilir. Burada, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki hem öğrencilerimizin hem de öğretim üyelerinin tahriklere kapılmaması lazım. Hiçbir tahrike kapılmaması lazım. Burada bir, sıradanlaştırma çabası da var. Türkiye'nin güçlü kurumlarını, Türkiye'nin geleneği olan kurumlarını sıradanlaştırma çabası da biz açıkçası görüyoruz. Diğer kurumlara da bu yapıldı” dedi.

“YENİ FAKÜLTE KARARININ ARKASINDAKİ OYUNU GÖRMEK LAZIM”
Babacan, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Yeni öğretim üyeleri oralara kolayca alınacak ve muhtemelen yine benzer profilde insanlar oralarda görevlendirilecek. Arkasındaki oyun planını görmek lazım, buna dikkat etmek lazım.”

“PES ETMEMELİLER AMA…”
Boğaziçili öğrencilerin ve öğretim üyelerinin pes etmemesi gerektiğinin altını çizen Babacan, “Ama bu eylemlerin de başka tür olaylara evrilmesini de önlemek lazım. Boğaziçili üniversite öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin şu anda üzerinde önemli bir sorumluluk var. Asla pes etmemeliler ama olayların yanlış yerlere çekilmesini ve bu olaylar üzerinden hükümetin geniş kamuoyunu istismar edip kendi çevresini adeta kenetlememesi lazım” şeklinde konuştu.
(Batuhan Serim /Sözcü)

Boğaziçi Üniversitesi'ne iletişim ve hukuk fakülteleri

Komünist Başkan Belediyenin 10 milyonluk borcunu kapattı

Sahte emlakçılardan 1 milyonluk vurgun

Fas'ın İsrail ile normalleşmesinin sonucu ne olacak?

İran'ın petrol gelirinde kaybı 100 milyar dolar