BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBaba olmak isteyen bunları yemeli!----

Baba olmak isteyen bunları yemeli!

Baba olmak isteyen bunları yemeli!
31 Ekim 2013 - 11:27 www.finansgundem.com

Sarı ve turuncu renkli sebze-meyveler sperm kalitesini artırıyor. İlk sırada ise çok bildik bir sebze var...

Sağlıklı spermin sırrının havuç olduğu ortaya çıktı. Araştırmalara göre sarı ve turuncu renkli sebze-meyveler sperm kalitesini artırıyor.
ABD'de Harvard Üniversitesi'nin liderliğinde birçok ülkeden bilim adamının katıldığı araştırma, sarı ve turuncu renkli meyve-sebzelerin erkeklerde üreme gücünü artırdığını, ilk sırada ise havucun geldiğini gösterdi.
 
KAROTENOİD SPERM KALİTESİNİ ARTIRIYOR
Bilim adamları, havuçtaki, renk veren karotenoid kimyasalının sperm kalitesini diğer sebze ve meyvelerden daha fazla artırdığını belirtti. Ayrıca bilim adamları, havuçtaki antioksidanların hücre zarlarına ve DNA'ya zarar verebilen serbest radikallari de etkisiz hale getirdiğini vurguladı.
Araştırmaya katılan 200 genç erkekten çeşitli meyve ve sebzeleri yemesi istendi. Sarı ve turuncu renkli yiyeceklerin spermleri daha güçlü hale getirdiği, domates gibi kırmızıların ise spermlerdeki anormallikleri azalttığı görüldü. Ancak havucun normal spermin hareket gücünü yüzde 8-10 artırdığı ve erkeklerin baba olma şansını yükselttiği anlaşıldı. Araştırmanın sonuçları "Fertility and Sterility" dergisinde yayımlandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)