BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir----

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir
24 Nisan 2015 - 10:08 www.finansgundem.com

Spor hukukçusu Emin Özkurt, Kulüpler Yasası Taslağı’nın Fenerbahçe açısından risk taşıyan 6’ncı maddesine dikkat çekti

Fenerbahçe bir süre önce ilginç adım atarak 'Spor Kulüpleri ve Spor Anonim Şirketleri Kanun Tasarısı' taslağını resmi sitesinden paylaşmıştı. Seçim sonrası Meclis'ten geçmesi beklenen taslağın Fenerbahçe'yi doğrudan ilgilendiren kısımlarını spor hukuku uzmanı Av. Emin Özkurt değerlendirdi.
 
YENİDEN YARGILAMA ETKİNLEMİYOR


Bugün'ün haberine göre, Öz­kurt, tas­la­ğın 6. mad­de­si­nin Aziz Yıl­dı­rı­m’­ın Fe­ner­bah­çe baş­kan­lı­ğı­nı sür­dür­me­si­ni en­gel­le­ye­cek nitelik­te ol­du­ğu­nu ifa­de et­ti. Bu mad­de­nin şi­ke ve teş­vik gi­bi suç­lar­dan hü­küm gi­yen­le­rin spor ku­lü­bü ve bağ­lı iş­ti­rak­le­rin­de­ki gö­rev­le­ri­ni, hak­la­rın­da­ki mah­ke­me ka­ra­rı­nın ke­sin­leş­ti­ği ta­rih­te, baş­ka­ca hiç­bir iş­lem ya­hut ka­ra­ra ge­rek ol­mak­sı­zın ken­di­li­ğin­den so­na er­dir­di­ği­ni ifa­de eden Öz­kurt “Bi­lin­di­ği gi­bi Sa­yın Yıl­dı­rım'ın ce­za­sı Yar­gı­tay ta­ra­fın­dan ona­nıp, ke­sin­leş­ti. An­cak, ye­ni­den yar­gı­la­ma sü­re­ci­nin başlama­sıy­la, ka­ra­rın in­fa­zı er­te­len­di. Ne var ki, ta­sa­rı onay­la­nır­sa Sa­yın Yıl­dı­rı­m’­ın baş­kan­lı­ğı kendiliğin­den so­na er­me ris­ki­ni ta­şı­mak­ta­dır”  ifadalerini kullandı.
 
CAMİA ŞİMDİLİK BEKLEMEDE

Yeniden yargılamanın, cezanın infazını ertelese de onanmış hükmü ortadan kaldırmadığını ifade eden Özkurt “Zaten, Fenerbahçe de riski görmüş olacak ki, ortada somut bir gerekçe yokken, taslağı kamuoyuyla paylaştı. Seçim sonrası yasa Meclis'e gelirse Fenerbahçe camiasının tepkisi daha farklı olabilir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)