BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'a çifte şok----

Aziz Yıldırım'a çifte şok

Aziz Yıldırım'a çifte şok
04 Şubat 2014 - 18:55 www.finansgundem.com

İşviçre'den gelen gazete ilanı haberleri ve Aziz Yıldırım'ın Sivasspor maçına alınmaması için mahkemeye başvuru yapılması sıkıntı yarattı

1. ŞOK SİVASSPOR MAÇI
 
Fenerbahçe Genel Kurul Üyeleri Recep Özcan ile Timur Özcanoğlu, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivasspor maçına alınmaması için avukatları aracılığıyla Sivas Valiliğine başvuruda bulundu.
Özcan ve Özcanoğlu'nun avukatları tarafından Sivas Valiliğine sunulan dilekçede, Aziz Yıldırım'ın 16. Ağır Ceza Mahkemesinden "şike ve örgüt suçu" nedeniyle aldığı cezanın Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandığı belirtilerek, dernek tüzel kişiliğinin yöneticisi olmaktan ömür boyu men edildiği anlatıldı.
AA'nın haberine göre dilekçede, Aziz Yıldırım'ın "İstanbul Valiliği kararıyla Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Torku Konyaspor maçını statta seyredemediği" savunularak, şunlar kaydedildi:
"Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğine ait futbol takımının 9 Şubat Pazar günü saat 16.00'da Sivasspor ile Spor Toto Süper Ligi kapsamında müsabakası vardır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 138. maddesi, 'Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır' hükmünü emreder. Kesinleşmiş mahkeme kararı ve anayasanın 138. maddesi kapsamlarında Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği eski başkanı Aziz Yıldırım'ın seyirden yasaklanma kararının infazı için gereğini arz ederim."
 
2. ŞOK İSVİÇRE'DEKİ İLAN
 
Türkiye Yolsuzluk Karşıtı Platformu, futbol dünyasının yönetim merkezi olan İsviçre'nin önde gelen yayın organlarından Le Temps gazetesinde UEFA ve FIFA'ya çağrıda bulunan bir ilan yayınladı.
Siyah zemin üzerine beyaz puntolarla yayınlanan ilanda şu ifadeler yer aldı:
“Sayın UEFA Yetkilileri, Sayın FIFA Yetkilileri, CAS şöyle demektedir: “UEFA, Fenerbahçe’yi şikeden dolayı iki sezon için UEFA kulüp turnuvalarına katılmaktan men etmiştir.”.
Fakat Yargıtay, UEFA ve CAS cezalarına rağmen, TFF herhangi bir yaptırım uygulamamıştır. Futbol ailesi hem UEFA hem de FIFA’dan tüzüklerinin, disiplin talimatlarının ve “Şikeye karşı sıfır tolerans ilkesinin” gereklerini yapmalarını beklemektedir. Türkiye Yolsuzluk Karşıtı Platformu”
 
"Kim olduğunu açıklayamayız"
 
Türkiye'de bomba etkisi yaratan bu ilanı Le Temps gazetesine verenin kim olduğunu öğrenmek üzere İsviçre'yi aradık. hurriyet.com.tr'ye açıklama yapan gazete yetkilisi şunları söyledi: "İlanı kimin verdiğini tabii ki biliyoruz ama özel bir ilan olduğu için bunu size açıklayamayız..."


 
Daha öncede vermişlerdi
 
Hürriyet'in haberine göre aynı grup, 2013 yılı Mayıs ayında da aynı gazeteye bir ilan vermişti. O ilanda da şu yazıyordu: "Sayın UEFA yetkilileri, Sayın FIFA yetkilileri... Türk Ceza Mahkemesi, Türk futbolunun büyük bölümünün kirli olduğunu kabul ediyor. Futbol ailesi, UEFA ve FIFA'dan kendi tüzük ve disiplin talimatlarının gerekliliklerini uygulamasını bekliyor."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)