BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAziz Sancar'ın adı Mardin Havalimanı'na verildi----

Aziz Sancar'ın adı Mardin Havalimanı'na verildi

Aziz Sancar'ın adı Mardin Havalimanı'na verildi
17 Aralık 2022 - 15:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu. Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Aziz Sancar Havalimanı olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu. Mardin'e yüksek hızlı tren (YHT) sözü veren Erdoğan, Mardin Havalimanı'na da Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceğini açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mardin'i sahip olduğu güzelliklerden koparmak için her türlü fesatlığı denediler ama Mardin asla ne olduğunu unutmadı. Terör belasından kurtuldukça Mardin'de altyapının hakkını vermeye başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.

Mardin'de petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. Bugün 3 petrol kuyumuzun açılışını yapıyoruz. Doğalgaz hatlarımızın açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz.

Tüm bu eser ve hizmetlerin Mardin'e ve Mardinli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yatırımların şehrimize kazandırılmasında katkısı bakanlığımızı, özel sektörümüzü tebrik ediyorum.

Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar havalimanı olarak değiştirelim dedik."

Mardin doğumlu 76 yaşındaki Aziz Sancar, yapmış olduğu çalışmalarla 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı.

"MARDİN'İ YAKIP YIKTILAR"

Daha 7 yıl önce çukur eylemleriyle Mardin'in ilçelerii yakıp yıktılar. Bu yıkımı yaşatanların derdi asla siz değildiniz. Onlar yıktı biz daha iyisini yeniden yaptık. Benim Kürt kardeşlerime çok çektirdiler. Hem Kürdüz dediler hem Kürt kardeşlerimi vurdular. Derik'te kaymakamımızı bunlar şehit etti. Günahı neydi, sadece Derik'e hizmet etmekti. Terör örgütünün kaynaklarını yağmaladığı belediyeleri yeniden sizlere hizmet eder hale getirdik.

Bu topraklarda yaşayan insanların kanları üzerinde kendilerine saltanat kurma peşinde olanların sergiledikleri rezaletler ortaya çıkıyor.

"KANDİL'E KAÇIRILAN YAVRULARIMIZ İÇİN BİR KELİME ETTİN Mİ?"

Bay Kemal 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun, bizim ciğerimiz yanıyor o ayrı bir konu, 10, 11, 12, 13 yaşlarında Kandil'e kaçırılan yavrular için bugüne kadar bir kelime ettin mi? Terör örgütlerinin taciz ettiği yavrularla ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır annelerini ziyaret ettin mi? Ah cambaz, helalleşmeye geldim diyor. Eğer helalleşmeye gideceksen Diyarbakır'a git Diyarbakır'a. Oradaki anneler ile helalleş. Kandil'e karşı bir laf edemezsin, senin ciğerin yok.

Eli silahlı teröristlerin tepesini nasıl ezdiysek, siyasetçi görünümlü uzantılarının da nefeslerini, demokrasi, hak ve özgürlükleri genişleterek keseceğiz. Hep birlikte ülkemize dört elle sarılarak ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Demokrasimizin eksikleri varsa onları tamamlayacağız. Eser ve altyapımızın eksikleri varsa onları gidereceğiz.

Dün yeraltı doğalgaz tesisinin açılışını yaptık. Onlar sağda solda dedikodu yapıyor, biz iş yapıyoruz. Bize dudak bükerek bakanlar pek çok konuda işbirliğimize ihtiyaç duyuyorlar. Türkiye Yüzyılı ile çıtayı iyice yukarıya taşıdık.

Bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Rabbimiz bu birliğimizi daim kılsın. Kim ne derse desin bizim gündemimizde esery, yatırım, vizyon var. Muhaelfette ne var, tam takır. Yaklaşık yarım asırlık siyasi hayatımızın her gününü bu gündemle bu mücadele ile geçirdik. Darbecilere meydan okurken de küresel ekonomik tetikçilere meydan okurken de Allah'a güvendik."

Erdoğan'dan altılı masaya: Yürekleri yetiyorsa adaylarını açıklasınlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)