BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAzil oturumu başladı----

Azil oturumu başladı

Azil oturumu başladı
18 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Başkan Trump'ın ABD Başkanlığı'ndan azli için kongre üyeleri toplandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden alınmasına yönelik oylama Temsilciler Meclisi'nde bu akşam gerçekleştirilecek.

ABD Temsilciler Meclisi tarihi bir oturumla Başkan Trump’ın görevini kötüye kullandığı ve Kongre’yi engellemeye çalıştığı şeklindeki iki azil suçlamasını oylamaya hazırlanıyor. Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde maddelerin onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Oylama öncesinde her iki partiye de üçer saat söz hakkı tanınmak suretiyle toplam altı saatlik bir tartışma oturumu düzenlenecek. Kongre üyeleri Başkan’ın azledilmesiyle ilgili farklı görüşlerini dile getirecek. Tıpkı ABD halkı gibi Kongre üyeleri de Başkan’ın sıra dışı başkanlık biçimi ve hakkındaki azil maddeleri konusunda birbirinden ayrı görüşlere sahip. Yerel saatle sabah 9’da başlayacak tartışma oturumunu akşamüzeri yapılması beklenen oylama izleyecek.

Azil maddelerinin Kongre’nin Temsilciler Meclisi kanadında onaylanmasının ardından Senato’da anayasa gereği suçlamalar üzerinde yargılama yapılacak. Bu sürecin de Ocak ayında başlaması bekleniyor. Yargılamada Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar savcı görevini üstlenecek.

Twitter'dan tepki gösterdi

Trump, Temsilciler Meclisi’nde alınan azil kararıyla yargılanmak üzere Senato’ya giden üçüncü başkan olacak. Trump tarihi oylama öncesinde bir dizi Twitter mesajı attı ve birinde şu ifadeleri kullandı:

“İnanabiliyor musunuz bugün radikal son tarafından, hiçbir şey yapmayan Demokratlar tarafından azledileceğim ve YANLIŞ HİÇBİR ŞEY YAPMADIM! Korkunç bir şey. Telefon dökümlerini okuyun. Bu başka hiçbir başkanın başına gelmemeli. Dua edin!”

Trump, azil soruşturmasını darbe girişimi olarak niteledi

 

ABD’liler Trump’ın Azledilmesine Destek Veriyor mu?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)